Cansuyu Benin'li Muhtaçlara Yardım Elini Uzattı

Cansuyu Derneği Benin’de yardım organizasyonu düzenledi.

Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır sloganı ile dünyanın dört bir yanındaki gerçek muhtaçlara ulaşan ve hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olan Cansuyu, yardımlarına ara vermeden devam ediyor. 22 farklı alanda yardımlarına devam eden dernek, Afrika’dan Asya’ya kadar onlarca ülkede muhtaçların yardımına koşuyor. Son olarak Batı Afrika Ülkesi olan Benin’de bir dizi yardım faaliyeti gerçekleştiren Cansuyu, bölge insanına umut ışığı oldu.

                     

15 bin kişinin faydalanacağı 16 su kuyusu açıldı

Şu ana kadar kurak bölgelerde binlerce su kuyusu açan Cansuyu Derneği, son olarak Benin'in Atlantique, Queme, Mono ve Plateau bölgelerinde bulunan köylerde 16 adet temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. Kurak bölgelerde açılan bu kuyular 15 bin kişinin temiz su ihtiyacını karşılayacak. Bu proje iel sadece temiz su ihtiyacı değil aynı zamanda bölgedeki salgın hastalıkların önüne geçilmesi de amaçlanıyor.

 

 

150 aileye canlı hayvan dağıtıldı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Afrika'da yürüttüğü "canlı hayvan dağıtımı projesi" kapsamında muhtaç ailelere keçi dağıtımına devam ediliyor.

Afrika ülkelerinde binlerce canlı hayvan dağıtımı gerçekleştiren Cansuyu, Benin'in Abomey-Calavi bölgesinde bulunan Zopah köyünde, halkın geçimini sağlayabilmesi için 150 aileye canlı hayvan dağıtımı yaptı. Bu proje ile sadece bölgenin geçim sıkıntısı azaltılmıyor, aynı zamanda hayvancılık geliştiriliyor ve ülkenin ekonomisine katkı sağlanıyor.

 

 

3300 Beninli muhtaca kurban eti dağıtıldı

Cansuyu Derneği Türkiye’den hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek, etlerini 3300 Beninli muhtaca dağıttı.

 

Benin’de gerçekleştirilen faaliyete Cansuyu Yöneyim Kurulu Üyesi ve İstanbul Temsilcisi Sadrettin Karaduman,  Cansuyu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan İle Cansuyu Gönüllüsü Tolgahan Taşdemir katıldı. 

24-01-2020