Cansuyu, Beypazarı Belediyesine Kapari Fidesi verdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği, başta MS olmak üzere birçok hastalığa faydalı olan Kapari bitkisinin fidelerini Ankara’nın Beypazarı Belediyesine verdi. Belediye’nin sürel

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği, başta MS olmak üzere birçok hastalığa faydalı olan Kapari bitkisinin fidelerini Ankara’nın Beypazarı Belediyesine verdi. Belediye’nin süreli yayın organlarında Cansuyu’na teşekkür edilirken belediye ilaç sektöründe kullanılan Kapari bitkisini halkın kullanımına sunacak.

Konu ile alakalı olarak açıklama yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan; “İnsanlar MS hastalıklarına dikkat çekmek için başlarından aşağı bir kova su döküp herkese meydan okuyacaklarına bu tür projelere yönelseler insanlık adına daha faydalı olur. İlçemiz bu bitkinin yetişmesi için biçilmiş kaftan. Bu bitkiler Cansuyu Yardımlaşma Derneği tarafından bize verilecek. Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yüzlerce çeşit yemeği de yapılan Kapari, şifalı bir bitki olarak biliniyor. Ağrı kesici özelliğinden tutun romatizma, felç, kan bozukluğu, idrar söktürücü, kabızlık giderici, gut, dalak büyümesi, diş ağrıları gibi birçok hastalığa faydalı olduğu bilimsel olarak da tespit edilen Kapari bitkisini yetiştirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak için Cansuyu Derneği uzun süredir çalışmalarını sürdürüyor. 

01-12-2014