Cansuyu, Çad ve Kamerun’da muhtaçlara ulaştı.

Cansuyu Çad ve Kamerun'da su kuyusu açılışı, canlı hayvan dağıtımı ve kurban kesimleri gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gerçekleştirdiği projeler ve yardımlarla hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok bölgesinde, gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor.

 

 

Cansuyu Çad’da 12 yeni su kuyusu açtı.

 

Şu ana kadar Asya, Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde 1800’ün üstünde içme su kuyusu açmayı başaran Cansuyu Derneği ekipleri, Su Kuyusu Projesi’ni büyüterek devam ediyor. Özellikle temiz su ihtiyacının en yoğun olduğu Afrika ülkelerinde yeni su kuyuları açan dernek, son olarak Çad’da, 12 su kuyusu açılışı daha yaptı. Kanem ve Maskori bölgelerinde açılan su kuyuları ile bölgedeki halkın temiz su ihtiyacının karşılanmasını amaçlıyor.

 

 

Canlı hayvan dağıtımları ve kurban kesimleri yapıldı.

 

Çad’da bölge halkının kalkınmasını sağlamak için de canlı hayvan dağıtımları yapan Cansuyu ekipleri, 75 çiftten oluşan 150 canlı hayvan dağıtımı yaptı. Çad’da ayrıca 25 büyükbaş adak, akika ve şükür kurbanları kesilerek yardıma muhtaç insanlara dağıtıldı. Cansuyu ekipleri açılışın ardından TİKA ve Çad Büyükelçisini ziyaret etti.

 

 

Kamerun'da Niyazi-Zarife Ersoy Külliyesi açıldı.

 

Cansuyu Derneği’nin Kamerun’da inşa ettiği Niyazi-Zarife Ersoy Külliyesi inşaatı tamamlandı ve açılışı yapıldı. Açılışa Cansuyu görevlileri ile beraber; Belediye Başkanı, Çad Hükümet Temsilcisi, Milli Eğitim Temsilcisi, Bölgenin Sultanı, Okul Aile Birliği Başkanı ve okul yöneticileri de katıldı. Külliye'de 324 öğrenci eğitim görürken 60 yetişkin öğrenciye de okuma yazma öğretiliyor. Ayrıca okula idare binası ile 2 sınıf daha eklenerek öğrencilere daha geniş faaliyet alanı sunuldu.

 

 

Kamerun’da kurban kesimleri yapıldı.

 

Cansuyu ekipleri Çad’dan sonra Kamerun’a geçerek orada da kurban kesimleri gerçekleştirdi. Kousseri bölgesinde 33 büyükbaş ve 5 küçükbaşdan oluşan kurbanları kesen ekipler, etleri muhtaçlara dağıttı. Kamerun ve Çad'da yapılan organizasyonlara Cansuyu İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Dış İlişkiler Birimi'nden Fırat Aydın, Tanıtma Birimi'nden Adil Kurtar, Cansuyu Gönüllülerinden Erol Ersoy, Osman Cemali Marasalı ve Ramazan Eryılmaz katıldı. Tamamlanan organizasyonların ardından ekipler Türkiye’ye dönüş yaptı.

21-12-2017