Cansuyu, çalışmalara hız verdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, çalışmalarına hız verdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, çalışmalarına hız verdi.

Yıl boyunca sofrasında değil bir parça et, bir lokma ekmek dahi bulamayan onlarca vatandaşımızın olduğuna dikkat çeken Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Tahkikat Kurulu Başkanı Tahsin Şaşmaz, "Bayram gününü, dişini sıkarak sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarımıza, bizler hayırseverlerimizin emanetçisi olmaya çalışıyoruz" dedi.  Her yıl olduğu gibi hayırsever halkımızın kurbanlarını layıkıyla keseceklerine değinen Tahsin Şaşmaz; Asya'dan Balkanlar'a, Afrika'ya dek savaş ve doğal felaketler nedeniyle mağdur ve yardıma muhtaç toplamda; 60'dan fazla ülkede ve bölgede görevlerini icra edeceklerini dile getirdi.

Hayırsever vatandaşlarımız kurban bağışlarını banka hesapları vasıtasıyla yapacakları gibi, Adalet Sarayı arkasında yer alan büromuza uğrayarak da yapabilecekler" diyen Şaşmaz kurban fiyatlarını şöyle açıkladı;

Afrika - Srilanka 270 TL,

Asya 300 TL,

Arakan Kampları  – Patani / Moro 350 T,

Çeçen Kampları – Balkanlar 450 T,

Türkiye – Türkmen Kampları – Filistin Kampları – Suriye Kampları (550 T,

Gazze 800 T

"Birlik ve Beraberlik temel olmalı"

Kurban Bayramında birlik ve beraberliğin daha yoğun olması gerektiğini belirten Tahsin Şaşmaz; "Kurban; Allah'a yaklaşmak, yakın olmak demektir. Birlik ve beraberliğe önem ve özen göstermeliyiz. Bilerek veya bilmeyerek kırmış olduklarımızla irtibata geçmeli ve onlardan af dilemeliyiz. En başta kendi özümüzü hesaba çekerek yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın muhasebesini yapmalıyız. Ailemizle, akrabalarımızla ve ahbaplarımızla bir arada olmalıyız. Dostluklarımızı sağlamlaştırmalı, daha yoğun ve güzel paylaşımların temelini atmalıyız. Özellikle ailemizle ne sebeple olursa olsun yapamadığımız paylaşımları bu bayram vesilesiyle gerçekleştirmeliyiz" açıklamasında bulundu.

27-09-2014