Cansuyu Derneği Gazze’de Kan Bağışı yaptı

İsrail savaşında hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralıların ihtiyaçlarını karşılamak için Filistin’e gelen Cansuyu Derneği yardımlara aralıksız devam ediyor. Hastane ziyar

İsrail savaşında hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralıların ihtiyaçlarını karşılamak için Filistin’e gelen Cansuyu Derneği  yardımlara aralıksız devam ediyor. Hastane ziyaretinin ardından kan bağışında bulunan Cansuyu Derneği Filistin halkına yardımlarını sürdürüyor.

Cansuyu Derneği Genel Muhasibi Celal Asiltürk, kan verirken yaptığı açıklamada; “Gazze halkının yanındayız. En azından kanımızı onlara feda ediyoruz. 20 kamyon ve tırdan oluşan ilk acil yardım konvoyumuzu Gazze’ye getirdik. Şimdi de kanlarımızı veriyoruz. Ağır bombardıman dolayısı ile Binin üstünde yaralı var ve kan ihtiyacı had safhada. Buradaki kardeşlerimiz de kan bağışı nedeniyle oldukça memnun oldular. Biz Cansuyu Derneği olarak her daim Gazze halkının ve Filistin’in yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ve Cansuyu Derneğinin Filistin halkına yapmış olduğu yardımları değerlendiren Doktor Husem Raşi de şöyle dedi; “Bizim burada Gazze’de özellikle kana çok ihtiyacımız var. Türkiye’den gelen Cansuyu derneğindeki kardeşlerimiz burada kan bağışında bulundular. Bundan dolayı kendilerine ve Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Kan Gazze’de büyük bir ihtiyaç çünkü yaralılar buraya geldiği zaman çok acil kana ihtiyacımız oluyor ve en büyük ihtiyacımız olan kan ihtiyacımızı karşılamış oldunuz. Ayriyeten Filistin halkına getirmiş olduğunuz yardımlar içinde teşekkür ediyoruz. Çünkü sizin getirmiş oluğunuz kan kesici ilaçlar en büyük ihtiyacımız, bundan dolayı da Türk halkına ve Cansuyu derneğine teşekkür ediyorum.”

02-01-2013