Cansuyu Derneği Kenya’da Kurbana Hazır

Cansuyu Derneği Doğu Afrika Ülkesi Kenya’da Kurban hazırlıklarını tamamladı

    

   2005 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında yüzlerce bölgede kurban, ramazan, su kuyusu, sağlık, eğitim, afet, felaket, savaş mağdurları gibi pek çok alanda yardım ve acil yardım çalışmalarını titizlikle yürüten Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2019 yılı kurban organizasyonu çerçevesinde Doğu Afrika ülkesi Kenya’da  da vekaletlerini Cansuyu’na ileten bağışçılarımızın kurbanlarını keserek muhtaçlara en titiz şekilde ulaştıracak. Kurban çalışmaları için bölgede bulunan Cansuyu Derneği ekibi yoğun bir çalışma ardından hazırlıklarını tamamladı.



   TİKA Nairobi Koordinasyon Ofisi ile koordineli bir şekilde partner kuruluş ile yapılan hazırlıklarda kurban olma şartlarını taşıyan hayvanlar seçilip belirlenerek alımları tamamlandı. Kesim ve paketleme sürecinin titizlikle sürdürülebilmesi için ülkenin en büyük ve güvenilir mezbaha ve et işleme tesisi ile anlaşmalar yapıldı. Ekibimiz tesisi ziyaret ederek yetkililerden kesimden parçalamaya, paketlemeden soğuk zincir ile dağıtıma kadar pek çok bölümü inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Yapılan incelemelerde eksikler giderilerek organizasyonda yer alacak tüm ekipler ile tüm hazırlıklar tamamlandı.

 

  Bayram namazı sonrası kesimlere başlayacak olan Cansuyu Derneği ekibi kurban bayramı boyunca Nairobi’nin güneyindeki bölgelerde üç ayrı eyalette 40 bin muhtaca kurban etlerini ulaştırarak, kurbanlarını Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne verdikleri vekalet ile emanet eden bağışçılarımızın bayram sevinçlerini Kenya’lı kardeşlerimiz ile buluşturmayı hedefliyor.

 

 

10-08-2019