Cansuyu neler yapıyor?

Cansuyu Derneği, milyonlara varan bağışçılarının güvenini kazanmış ve bu noktada hizmetlerine devam eden, Türkiye’nin adını yurtdışında da onurla duyuran bir derneğimizdir.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, “Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganıyla, tüm Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan, onlara maddi ve manevi her şekilde destek olmayı ilke edinen bir yardım kuruluşudur.

 

31 Ağustos 2005 tarihinde kurulmuştur. Amacımız; afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır.

 

Cansuyu’nun temel çalışma konuları şöyle özetlenebilir:

 

- Kimsesiz, dul, yetim, öksüz, sokak çocukları, sokakta kalmış her yaşta insanı, yurdundan ayrı kalmışları, mültecileri, yolda kalmışları himaye eder ve her türlü ayni ve nakdi yardımı yapar.

- İhtiyaç sahibi Türk ve yabancı uyruklu öğrencilere yurt içi ve yurt dışı her türlü eğitim ve öğretim yardımı yapar.

- Sağlık yardımına ihtiyacı olan fakir hastaları tedavi ettirir, doğum, hastalık ve kaza hallerinde her türlü ilaç, medikal malzeme ve tedavi masraflarına katkıda bulunur.

- Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen sel, deprem, yangın, heyelan ve sair her türlü afete maruz kalan afetzedelerin ihtiyaçları olan maddi ve manevi her türlü yardımda bulunur.

- Fakir ve kimsesizlere sünnet, nişan, düğün vesaire yardımlarda bulunur veya bunların merasimlerinin toplu organizasyonunu yapar.

- İhtiyaç sahiplerine gıda, temizlik malzemeleri, giyim, iş kurma, yakacak, kira, barınma, konut, ev eşyası vesaire yardımlar yapar.

- Yol, köprü, çeşme, su kuyusu, su şebekesi, dinlenme yeri, oyun parkı, okul, yurt, sosyal ve kültürel tesisler, ibadethane vb. yapıları yaptırır ve tamir işlerini üstlenir veya yapılmasına yardımcı olur.

- Çalışma alanları ile ilgili olarak Kamu kurum ve kuruluşları ile ortak projeler yapar.

 

Ramazan’ın bereketini paylaşıyoruz

 

Ramazan’da Türkiye’nin 81 ilinde yoksula, yetime, muhtaca iftar veriyoruz. Yüz binlerce aileye gıda kolisi dağıtıyoruz. Sıcak yemek dağıtımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarını bereketlendiriyoruz. Bayramda mahzun kalmasınlar diye binlerce yoksul ve yetime bayramlık hediye ediyoruz. Yine Ramazan ayında 41 ülkede gıda dağıtımı ve iftar programları düzenleyerek Ramazan’ın bereketini onlarla paylaşıyoruz.  

 

Kurban emanetlerini sahiplerine ulaştırıyoruz

 

Hayırsever vatandaşların bize emanet ettiği Kurban bağışlarını başta Türkiye olmak üzere dünyanın 54 ülkesine ulaştırıyoruz. Kurban bayramında vekâletini alıp, kestirdiğimiz, kurbanlıkları et olarak dağıtarak dünyanın üç kıtasındaki yoksul insanlara bayram sevinci yaşatıyoruz. Dünyanın en yoksul ülkesi Nijer’den, direnişin sembolü Filistin’e, Bosna’dan Bangladeş’e, Irak’tan Somali’ye, Edirne’den Kars’a emanetlerinizi gerçek muhtaçlarla paylaşıyoruz.

 

Yetimlere sahip çıkıyoruz

 

Gazze başta olmak üzere Türkiye, Somali, Kosova, Yemen gibi ülkelerde yaraların sarılması için ‘Yetim’ ve ‘Kardeş Aile’ projelerini hayata geçirdik. İlk etapta Gazze’de yaşayan ve aileleri dağılmış, boyunları bükük kalmış binlerce yetime sponsorluk yöntemiyle sahip çıktık. Hayırseverlerin sponsorluğunda tüm masraflarını üstlendiğimiz yetimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda 6 bin civarında yetime bakıyoruz. Türkiye ve diğer ülkelerdeki yetimlere de aynı proje kapsamında sahip çıkılıyor. Projenin yanı sıra yetimlere yönelik yardım faaliyetlerine dün olduğu gibi bugün de devam ediyoruz.

 

Gözlerinden yaş değil mutluluk aksın diye;

Su kuyuları açıyoruz

 

Hayata geçirdiğimiz ‘su kuyusu projesi’ ile susuzluk ve kuraklığın sebep olduğu salgın hastalıklar sonucu çocukların öldüğü Afrika’nın en kurak bölgelerine binlerce su kuyusu açtık. Hayırseverlerin isimleriyle hizmete açılan su kuyuları Afrika’da hayati bir soruna çözüm oluyor. Afrika ve diğer kurak bölgelere yönelik su kuyusu açma projesi kapsamı genişleyerek devam ediyor.

 

İnsanlığa hizmet için kalıcı eserler inşa ediyoruz

 

- Pakistan’da bir cami, bir okul kurduk. Protez-Ortez ve Rehabilitasyon merkezi açtık.

- Mali’de içerisinde cami, okul ve şadırvan olan 2 büyük külliye açtık, 3 tanesinin yapımı devam ediyor.

- Fildişi Sahilinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içine bir cami yaptırdık, 2 cami ve 1 medrese yapımı devam ediyor.

- Kamerun’da içerisinde cami, okul ve şadırvan olan 2 Külliye yaptık, 2 tanesinin de yapımı devam ediyor.

- Kosova’da bir Kız Öğrenci Yurdu yaptırdık.

- Türkiye’de yoksulluk içinde yaşayan ya da çeşitli nedenlerle evlerini kaybeden ailelerin sıcak bir yuvaya kavuşmasına vesile olduk.

- Çeşitli nedenlerle ayağını ve bacağını kaybetmiş mağdurlara protez taktırdık.

- İhtiyaç sahibi öğrencilere, burs, kırtasiye malzemesi, kitap ve kıyafet yardımında bulunduk.

- Azerbaycan’da bulunan Çeçen mülteci ailelerin çocuklarını sünnet ettirdik.

- Yurt içinden müracaat eden ve yardım talebinde bulunan yüz binlerce aileye ayni ve nakdi yardım yaptık.

Ve daha niceleri…

 

Suriyeli Misafirlerimiz onurumuzdur

 

Kirli bir savaşa kurban olan Suriye’ni mazlumlarına da yardım çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sadece Türkiye’deki misafirlerimize değil, Suriye içinde de, Lübnan gibi çevre ülkelere giden Suriyelilere de yardım kampanyalarımız devam ediyor.

 

Engelli öğrencilere umut oluyoruz

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte eğitim seferberliğine imza attık. “Bir engeli de sen kaldır. Bir engelliyi de sen güldür” sloganıyla hayata geçen kampanya ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan, ortopedik engeli olup maddi imkânsızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalyesi olmayan 1615 engelli öğrenciye tekerlekli sandalye hediye ettik.

 

Filistin’i unutmadık

 

Kurulduğumuz günden beri Filistin ve Gazze’nin yanında olduk. Özellikle ambargo sırasında her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunduk. İlaçsızlıktan masum çocuk ve yaşlıların hayatını kaybettiği Gazze’deki hastanelere ihtiyaç duyulan bütün ilaçları gönderdik. Son saldırılarda gökyüzünden bombalar yağarken Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için biz oradaydık. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Filistin ve Gazze halkının yanında olacağız.

 

Afet-felaket nerede; Cansuyu orada

 

Depremde; Pakistan’da, Keşmir’de, Nepal’de, Endonezya’da, Türkiye’nin her yerinde

Savaşta; Lübnan’da, Suriye’de, Libya’da

Tsunami’de; Sumatra’da

Yangında; Türkiye’nin her yerinde

Sel felaketinde; Ordu’da, Batman’da, İstanbul’da, Pakistan’da Filipinler’de afetzede, mağdur, mazlum ve yetimlerin imdadına koştuk.

 

Cansuyu Derneği, milyonlara varan bağışçılarının güvenini kazanmış ve bu noktada hizmetlerine devam eden, Türkiye’nin adını yurtdışında da onurla duyuran bir derneğimizdir. 

01-11-2016