CANSUYU DERNEĞİ OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTTİ

Cansuyu Derneği 3. Olağanüstü Kongresini Genel Merkez binasında gerçekleştirdi

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulundaki değişikliklerden dolayı olağanüstü kongreye gitti. 3. Olağanüstü Kongre Cansuyu Genel Merkez binasında yapılırken, kongreye tüm delegeler katıldı.

 

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.”

 

Cansuyu Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Mustafa Köylü konuşmasında;“ 13. Yılımızı idrak ediyoruz. Rabbim ihlasımızı bozmadan bugünlere getirdi. Kurulduğumuz günden bu yana güzel işlerde çok yol kat ettik. Dünyanın dört bir yanında nerede bir acı nerede bir gözyaşı varsa ekiplerimiz muhtaçların yaralarına merhem olmak için oralara koştular ve yardımlarımızı muhtaçlara ilettiler. Her toplantıda zikrettiğim bir husus var: “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Her insan hayırlı insan olmak ister ama her insanın karakter yapısı hayırlı bir insan olmaya elverişli değildir. Ben bugüne kadar Cansuyu camiası içerisinde müşterek bir nokta görüyorum ki bu kardeşlerimizin tamamı hayırlı işlere azmetmiş karar vermiş insanlar.” dedi.

 

“9 yönetim kurulu üyemizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

 

Neden olağanüstü kongreye gittiklerini belirten Köylü: “Değerli kardeşlerim, biz kongremizi geçen martta yaptık. Ancak yönetimimizden iki arkadaşımız müsaade istediği için iki kişi eksildi. Ben bu görevlerin vekaleten götürülmesinin uygun olmadığını düşünen bir kardeşinizim. Çünkü bir insanın sorumluluğu tam anlamıyla kuşanabilmesi için mutlaka sizin iradenizle işin başına seçilmiş olmasını fayda görüyorum. Onun için bu kongreyi yapıyoruz. İnşallah bu kongrede eksiğimizi tamamlayacağız ve asil kadromuzla 9 yönetim kurulu üyemizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabi burada hepinizin yakından tanıdığı Celal Asiltürk kardeşimizin işlerinin yoğunluğundan dolayı istediği müsaadeyi kendisine vereceğiz. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Konuşmasının ardından yönetimden ayrılan Cansuyu Eski Genel Muhasibi Ali Celal Asiltürk’e bir Plaket takdim eden Mustafa Köylü, yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etti.

 

Plaket takdimi sonrası seçime geçildi. Yapılan oylama sonucu Mustafa Köylü yeniden Cansuyu Derneği Genel Başkanı seçilirken yönetim kurulu 9 kişiden oluştu. Mevcut yönetimde bulunan Cemalettin Lafçı, Murtaza Özkanlı, Abdülkadir Özkan, Hasan Yaşar, Sadrettin Karaduman ve Muhammet Polat yeniden yönetim kurulu üyesi seçildi. Köksal Bozan ve Ersan Bilgin ise yeni yönetim kurulu üyesi olarak yönetime girdi.

 

18-12-2018