Cansuyu Derneğinden yardım çağrısı - Elazığ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Elazığ İl Temsilcisi Mustafa Kodat, dernek olarak birçok ülkede yardım çalışmaları yaptıklarını belirterek duyarlı vatandaşların çalışmalar

Saadet Partisi tarafından yılın son İl Divan Toplantısı geçtiğimiz hafta düzenlenmişti. Toplantıda çeşitli değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi il ve ilçe yöneticileri çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Toplantıya misafir olarak katılan Cansuyu Derneği Elazığ İl Temsilcisi Mustafa Kotad, bir konuşma yaparak dernek çalışmalarını anlattı. Kodat, “Derneğimiz Halep’e gıda yardımı için çalışma başlattı. Bir aydan fazla bir süredir devam eden çalışmalar kapsamında 22 araçlık bir tır konvoyu Halep’e gıda yardımı götürdü. Cansuyu Derneğini dünyanın çeşitli bölgelerine yardımlar götürüyor.  Derneğimiz kurulduğu 2005 yılından bu güne kadar kuraklık yaşayan ülkelerde yaklaşık bin 600 su kuyusu açtı. Ancak açılmayı bekleyen su kuyuları da var. Açılmayı bekleyen kuyularla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bir su kuyusunu açma bedeli de 3 bin 500 dolardır” diyerek, yerleri tespit edilen su kuyularının açılması için il ve ilçelerimizden destek beklediğini söyledi.

KODAT YETİM ÇOCUKLAR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cansuyu Derneğinin baktığı 5 bin 400 yetim çocuğun olduğunu belirten Kodat , “ Bunların çok cüzi bir kısmı Türkiye’de. Bir kısmı da Gazze’de ve Afrika ülkelerinde yer alıyor. Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinde de bir kısım yetim çocuklarımız var. Bir yetim çocuğa bakma bedeli 100 liradır. 5 bin 400 yetim çocuktan 3 bin 885’inin sponsoru bulunmaktadır. Geri kalan yetim çocukların bakımını Cansuyu Derneği kendi imkânları çerçevesinde üstleniyor” dedi. Kodat, gönüllü vatandaşların ayda yüz lira bağış yaparak çalışmalara katkıda bulunması yönünde de çağrıda bulundu.

13-01-2017