Cansuyu, Durak Metin’e Yardım Elini Uzattı

Cansuyu Derneği, kağıt toplayıcılığı yaparak 4’ü engelli 5 çocuğunun geçimini sağlamaya çalışan Durak Metin’e yardım elini uzattı.

Ankara’nın Mamak İlçesinde küçük bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Durak Metin’in hayat hikayesi haberlere konu olmuş, zorlu yaşam koşulları yürekleri dağlamıştı.

 

Metin; eşinin şeker hastası olduğu için engelli çocuklarına tek başına bakamadığını, çocuklarının rahatsızlığı sebebiyle işlerini bırakmak durumunda kaldığını ve çöplerden kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını fakat ihtiyaçlarını karşılayamadığını anlatmıştı.

 

Nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de Durak Metin’in zorlu yaşam koşullarını öğrenince harekete geçti.

 

Cansuyu Derneği ekipleri Mamak’ta yaşayan aileyi ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşıladı. Temel gıda ve et yardımının yapıldığı ziyarette ailenin diğer eksikleri öğrenildi. Önümüzdeki süreçte ayni ve nakdi yardımların yapılacağı ve ailenin belirlenen eksiklerinin de karşılanacağı söylendi. 

 

Yapılan yardımla ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde gerçek muhtaçlara ulaşmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Köylü: “Durak Metin kardeşimizin hayat hikayesi yürekleri dağlıyor. Kovid-19 nedeniyle beraber yaşadığı annesini kaybetmesi, 4’ü engelli 5 çocuğuna bakabilmek için işinden ayrılmak zorunda kalıp kağıt toplayıcılığına başlaması ve verdiği yaşam mücadelesi bizi derinden etkiledi. Ekiplerimizi göndererek aileyi ziyaret ettik. İçerisinde temel yiyecek malzemeleri olan gıda yardımında bulunduk ve eksiklerini tespit ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte ailemize ayni ve nakdi yardımlarda bulunacağız.” dedi.

12-02-2021