CANSUYU KURBAN EKİPLERİ YOLA ÇIKMAYA BAŞLADI

Cansuyu 2020 Kurban Organizasyonu çerçevesinde Kurban ekipleri yola çıkmaya başladı.

 

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştireceği kurban organizasyonu için bütün hazırlıklarını tamamladı. Dernek, bu yıl da Kurban Bayramı’nda Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlum ve muhtaçlar için kurbanlar kesecek.

 

2020 Kurban Organizasyonu kapsamında 3 kıta 27 ülke ve 60 farklı bölgede kurban kesimleri gerçekleştirecek olan Cansuyu, ekiplerini bölgelere göndermeye başladı. İlk ekip olan Batı Afrika Ülkesi Nijer Ekibi bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Nijer’de kurumsal görüşmeler ve kurban organizasyonu hakkında toplantı ve planlamalar yapacak ekip, daha sonra kurbanları satın alıp bayram sabahını beklemeye başlayacak. Nijer’in ardından Gine’de yola koyulurken bütün ekipler tek tek hazırlıklarını tamamladı.

 

Ekipler bölgelere ulaştıktan sonra bayramda kurban kesimlerini yapıp bir hizmet olarak bütün kesim görüntülerini tek tek kayda alacak. Bu görüntülerin daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılması planlanıyor.

 

2020 Kurban organizasyonu ve küresel salgının organizasyonlara etkisiyle ilgili bilgilendirme yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü: “2020 Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ekiplerimizi tek tek bölgelere göndermeye başladık. Pandemi dolayısıyla dünya üzerindeki sıkıntılar devam ediyor. Bazı bölgelere giriş çıkışlar yok ve Afrika’da bu salgın artışını sürdürüyor. Bizde buna göre planlamamızı yaptık. Bazı bölgelerde ekiplerimizi göndererek kesim yapacağız bazı bölgelerde ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim yapacağız.  Her halükarda Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak.” dedi.

 

23-07-2020