Cansuyu Ekipleri Bangladeş'te

Cansuyu Bangladeş'te Sel Felaketi Mağdurlarına Yardım Ulaştırdı

 

Bangladeş'in kuzeyinde yoğun yağışlar sebebi ile büyük sel felaketi yaşandı. 3 milyon insanın etkilendiği felakette yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetti. Felaketin yaşandığı andan itibaren halen kayıp olan yüzlerce insanın olduğu belirtiliyor. Tarım arazileri ve hayvanlarını kaybeden bölge sakinleri zor bir dönemden geçiyor.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bölgede yaşanan bu felaket sonrasında Türkiye'deki hayırseverlerin yardımlarını mağdurlara ulaştırdı. Acil yardım kapsamında gıda, ilaç ve battaniye dağıtımları devam ediyor. Gerçekleştirilen yardım programında 50 bin selzedeye yardım ulaştırılmış olacak. Sylhet bölgesinde yardım dağıtım faaliyetlerine katılan Cansuyu Ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bir nebze olsun bölge insanın yaralarını sarmaya çalışıyor.

 

Cansuyu'nun partner kuruluşu Islamic Aid Başkan Yardımcısı Nurul Emin yapılan yardımların ayrı bir önem taşıdığını, bu zor günlerde kendilerini yanlız bırakmayan Türk halkına minnettar olduklarını ve özellikle Cansuyu'na yardımları için teşekkürlerini iletti.

 

Yardım dağıtımı yapılan Sylhet Bolowra belediye başkanı Azim Uddin, yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

 

Önümüzdeki kurban bayramında da bölgede programlarına devam edecek olan Cansuyu Derneği mağdurlara ulaşmaya devam edecek.

29-08-2017