CANSUYU EKİPLERİ GAMBİA’DA

CANSUYU, RAMAZAN 2019 KAPSAMINDA AFRİKA’DA Kİ YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ‘Ramazan 2019 Organizasyonları’ kapsamında Afrika’da bulunan mazlum ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. İlk olarak Batı Afrika’da Senegal’e giden Cansuyu ekipleri, burada gerçekleştirdikleri çalışmalar sonrası bir diğer Batı Afrika ülkesi olan Gambiya’ya geçtiler.

 

 

TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTULAR

 

Nerede gerçek bir muhtaç varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu, Batı Afrika ülkesi Gambia’da faaliyetlerini gerçekleştirdi. Ülkenin başkenti Banjul’a dört saatlik mesafede olan Jara Soma bölgesine giden ekipler, burada bulunan 10 köyde hayırseverlerin bağışları ile yapılan 10 tane temiz su kuyularının açılışını dualarla gerçekleştirdi. Temiz içme suyuna ulaşmanın neredeyse imkansız olduğu bu köylerde açılan su kuyuları ile orada yaşayan binlerce insan, sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşmuş oldu. Cansuyu Derneği açtığı bu su kuyuları ile hem bölgedeki temiz su ihtiyacını karşılamış oluyor hem de birçok bulaşıcı hastalığın önüne geçilmiş oluyor.

 

 

İFTARLAR BERABER AÇILDI

 

Su kuyularının açılışları sonrası gıda dağıtımları yapan ekipler, binlerce muhtaca gıda kolileri dağıttı. Bir ailenin Ramazan ayı boyunca sahur ve iftarını rahatça yapabilecek şekilde hazırlanan gıda kolileri ile binlerce muhtaç bu Ramazan ayını beslenme sorunu yaşamadan geçirecek. Gıda kolilerinin dağıtımları sonrası kurulan büyük iftar sofralarında da binlerce Gambiya’lı iftarlarını Cansuyu ekipleri ile beraber açtı.

18-05-2019