Cansuyu Endonezya’daki Yardımlarına Devam Ediyor

Cansuyu Derneği Endonezya’nın Sulawesi Adasının başkenti olan Makassar’da yardım faaliyetlerinde bulundu.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Endonezya da geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen 7.5 şiddetindeki deprem ve sonrasında oluşan tsunamiden etkilenen mağdurlar için yeni yardım organizasyonları düzenlemeye devam ediyor. Büyük felaketin yaşandığı Endonezya’da halen artçı şoklar meydana gelirken bölgedeki acil insani yardım ihtiyacı devam ediyor.  

 

Son olarak Endonezya'nın Sulawesi Adasının en büyük şehri ve başkenti olan Makassar’da yardım faaliyetlerinde bulunan Cansuyu, bölgede gıda dağıtımları ile bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek ve hijyen ihtiyacını karşılamak için temizlik malzemeleri ve ilaç dağıtımları gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirin Organizasyona Cansuyu Derneği Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar ile Cansuyu Derneği Genel Muhasibi Köksal Bozan katılırken, Hasan yaşar yapılan faaliyetle ilgili bilgiler verdi. Daha önce bölgede çadır dağıtımlarından sıcak yemek dağıtımlarına kadar birçok yardımda bulunduklarını belirten Yaşar, son faaliyette Sulawesi Adasının Makassar ilinde gıda, temizlik ve ilaç dağıtımları yaptıkları söyledi. Yaşar: “ Burada bulunan kardeşlerimiz büyük bir felaket yaşadılar. Deprem ve tsunami sonrasında hala artçı şoklar meydana gelirken, insanların tedirginlikleri devam ediyor. Bizler Cansuyu Derneği olarak yaraları sarmak için buradayız. İnşallah bölgedeki faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

16-02-2019