Cansuyu Fildişi Sahilinde 20 Su Kuyusu Açtı

Dünyanın kurak bölgelerinde, temiz su kuyuları açmaya devam ediyoruz

Cansuyu, dünyanın kurak bölgelerinde yaşanan temiz su sıkıntısı çözmek için başlattığı “Su Kuyusu Projesi’ne” yoğun şekilde devam ediyor. Şu ana kadar binlerce su kuyusu açan dernek, son olarak Fildişi Sahili’nin kurak bölgelerinde temiz su kuyuları açtı.

 

Batı Afrika Ülkesi Fildişi Sahili’nin Diva bölgesinde 20 su kuyusu açan Cansuyu ekibi, bölgedeki yaşanan temiz su sıkıntısına umut oldu. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların temiz su ihtiyacı karşılanırken, ümmet içinde de gönül köprüleri kuruluyor. Bölgede yine muhtaçlar için hayırsever bağışçıların emaneti olan adak, akika ve şükür kurbanları kesen ekip, 10 bin muhtaca kurban eti dağıttı.

 

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalar yapan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Seyit Küçük Fildişi Sahili’ndeki mazlumların ve muhtaçların temiz su sıkıntısını çözmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. Küçük: “Cansuyu Derneği olarak bugüne kadar binlerce su kuyusu açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Şu an Batı Afrika Ülkesi Fildişi Sahili’nin Divo bölgesindeyiz. Burada insanlar ciddi şekilde temiz su sıkıntısı çekiyordu ve biz kurak bölgelere 20 su kuyusu açarak insanların temiz su ihtiyacını karşılamış olduk. Ayrıca hayırsever bağışçılarımızın emanetleri olan kurbanları keserek 10 bin muhtaca dağıttık. İnşallah bölgedeki faaliyetlerimiz sürecek” dedi.

20-09-2021