Cansuyu FİLİPİNLER´de

Cansuyu Derneği, geçtiğimiz günlerde Filipinler'i vuran Ketsana tropik fırtınasının ülkenin kuzey kesiminde yol açtığı sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Cansuyu Derneği, geçtiğimiz günlerde Filipinler'i vuran Ketsana tropik fırtınasının ülkenin kuzey kesiminde yol açtığı sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor.  Cansuyu ekipleri  Filipinlerde meydana gelen sel felaketi mağdurlarına yönelik düzenlediği "Acil İnsani Yardım Programı" çerçevesinde  ülkenin kuzeyindeki Pasing City bölgesinde halen evleri sular altında bulunan mağdurlara yardım ulaştırdı.

Cansuyu ekipleri, gıda paketi, battaniye ve muhtelif ilaçlardan oluşan yardımları sel suları çekilmediği için botlarla ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Bu bölgede 200 aile yardımlardan faydalandı. Filipinler Milli Müslüman Federasyonu Başkanı Aragasi S. Muhammed Cansuyu'nun bölgede yapmış olduğu organizasyona katılmaktan çok memnun olduklarını dile getirdi.

Moro Bölgesinde meydana gelen felaketten etkilenenlerin de yardımına koşan Cansuyu ekipleri, Sultan Kudarat, Barangay Bolalu ve Darapanan Camp bölgelerinde de ihtiyaç malzemelerini mağdurlara ulaştırdı.  Bu bölgede Cansuyu'nun yaptığı yardımlardan 1000 aile faydalandı. Bangmoro Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Danda Juanday, yardımlardan dolayı Türkiye'deki hayır sahiplerine ve Cansuyu'na teşekkür etti.

Öte yandan sel felaketi dolayısıyla tahrip olan Cobabato bölgesindeki bir medresenin onarımına Cansuyu Derneği'nin destekleri ile başlandı. Eğitimlerine  ağaçların altında devam etmek zorunda kalan medrese öğrencileri en kısa zamanda  Cansuyu'nun desteğiyle yenilenen sınıflarına kavuşacak.

02-01-2013