Cansuyu şehitlerin ailelerine sahip çıkıyor

İsrail’in son saldırısında bombaların hedefi olan Filistinlilere Cansuyu Derneği sahip çıkmaya devam ediyor.

İsrail’in son saldırısında bombaların hedefi olan Filistinlilere Cansuyu Derneği sahip çıkmaya devam ediyor. Şehitlerin ailelerini ziyaret eden Cansuyu ekipleri aynı aileden 10 kişinin 3 katlı binanın vurulması sonucu şehit olduğu Ed-Delv ailesini ziyaret etti. Eşi, çocukları, ablası ve torunları şehit olan Cemal Ed-Devl metanetini korurken saldırıdan sağ kurtulan oğlu Ahmet Ed-Devl ise ayakta olduklarını, iyi olduklarını ve mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Baba Ed – Delv, hacdan yeni döndüklerini ve çocukları için oyuncak almaya markete giderken bombanın evlerini ve ailesini yok ettiğini söyledi.

Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu ve Gazze Yardımları Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu da, derneğin son saldırılarda şehit düşenlerin ailelerini ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ettiğini ifade ederek; “Biz bütün şehitlerimizin çocuklarının masraflarını üstleniyoruz. Şimdi bu şehitlerin evlerini ziyaret ediyor, moral veriyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

***

İsrail’in son saldırısında bombaların hedefi olan Filistinlilere Cansuyu Derneği sahip çıkmaya devam ediyor. Şehitlerin ailelerini ziyaret eden Cansuyu ekipleri aynı aileden 10 kişinin 3 katlı binanın vurulması sonucu şehit olduğu Ed-Delv ailesini ziyaret etti.

“ÇOCUKLARIM EVDE OYUNCAK BEKLİYORDU”

Filistin’in batısındaki En-Nasr mahallesinde bulunan Ed-Delv ailesine ait üç katlı bina, Ed-Delv ailesine mezar oldu. Aynı aileden 10 kişinin hayatını kaybettiği katliamda 10’dan fazla kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden 4 çocuğun en büyüğü henüz altı yaşında idi. Saldırıda ailesinin birçok ferdini kaybeden Cemal Ed-Devl, saldırıdan sağ kurtulan iki oğlu ile birlikte Cansuyu ekiplerini karşıladı. Saldırıyı büyük bir metanetle anlatan Ed Devl; “Bu yıl eşimle birlikte hacca gittik, hacdan döndükten sonra çocuklarımıza torunlarımıza hediyeler getirdik. Bombardımandan az önce ben marketten bir şeyler almak için markete gittim, torunlarıma da oyuncak alacaktım. Savaştan dolayı çocuklar dışarı çıkıp oynayamıyordu. Sonra komşular bana telefon ettiler evimizin bombalandığını söylediler. Hemen eve geldim ve bu manzara ile karşılaştım. Bu evde eşim, 65 yaşında ablam, oğlumun hanımı, kızlarım, 19 yaşında bir oğlum ve torunlarım şehit oldu. Yanımızda olan küçük oğlum Abdullah da evdeydi Allah’a hamd olsun ki oğlumu bize bağışladı saldırıdan sağ salim kurtuldu.”
 

AYAKTAYIZ, MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

İsrail’in saldırıları sonucu ailesinden 10 kişiyi kaybeden Cemal Ed Devl’in  büyük oğlu Ahmet Devl ise; “Biz ilk 3 gün 8 şehidimiz var diye biliyorduk. Sonra evin altında ağabeyimi ve kız kardeşimi bulduk. Belki 15 metre zeminin altında buldular. Toprakla beraber çıkardılar ağabeyim ve kız kardeşimi.  Burada katledilenler asker değildiler, bunlar çocuktu, bunlar insandı, hayvan değildi, bunların canları vardı” dedi. “Çok şükür biz iyiyiz” diyen Ahmet Devl; “Bu halka inanıyorum. Vallahi billahi inanıyorum. Bu Filistin halkına Allah güç veriyor. Allah ona sabır veriyor. Çok şükür bugün buradayız. Babam yanımda. Kardeşim de yanımda, nefes alıyoruz. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleye bir şekilde devam edeceğiz ve dik duracağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, DELİKANLI ÜLKE

Türkiye halkını ve devletini “şimdiye kadar gördüğü en delikanlı insanlar” şeklinde tarif eden Devl; “Onlar bizi, biz onları seviyoruz. Sağolsunlar. Bütün Türkiye’ye çok Teşekkür ediyoruz” dedi. Arapların topraklarını İsraillilere sattığı iddiasının Siyonistler tarafından uydurulduğunu ifade eden Ahmed Devl, şöyle devam etti; “Bunu söyleyenler ne halleri varsa görsünler. Benim dedemin şimdi 250 dönümü var Yafa’da. Mahmut Yasin Aldaluğ. Biz oradan geldik ve direniyoruz.  Allah’a çok şükür vallahi biz iyiyiz. En büyük nimetimiz olan İslam için çok şükür ediyoruz.”
 

“ANNEMİ RÜYAMDA GÖRDÜM”

Annesini şehit olduktan sonra rüyasında gördüğünü söyleyen Ed Devl; “Annem şehit olmadan önce Hacca gitti. O, çok mutluydu. Rüyamda kendisini gördüm.  Annem çevresine diğer şehit çocukları, torunlarını toplamış ve nur içindeydi. Merak etmememi söylüyordu. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

CANSUYU ŞEHİT AİLELERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu ve Gazze Yardımları Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu da, derneğin son saldırılarda şehit düşenlerin ailelerini ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ettiğini ifade ederek; “Biz bütün şehitlerimizin çocuklarının masraflarını üstleniyoruz. Mevcut yetimlerimize ilaveten 1000 yeni yetim çocuğumuza da Gazze’de sahip çıkacağız. Şimdi bu şehitlerin evlerini ziyaret ediyor, moral veriyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi. Türkiyeli hayırseverleri de Gazzeli yetimlere destek olmaları çağrısında bulunan Mollaoğlu, önümüzdeki günlerde Gazze’de inşaatı biten Yetim Merkezi’ni açacaklarını ifade ederek bütün hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini iletti. 



02-01-2013