Cansuyu Gazzedeki yetimleriyle buluştu

Gazze ziyaretlerinin son ayağı olan yetim buluşması programına katılan Cansuyu heyeti hamisi olduğu yetimlerle bir araya geldi.

Gazze ziyaretlerinin son ayağı olan yetim buluşması programına katılan Cansuyu heyeti hamisi olduğu yetimlerle bir araya geldi.

Gazze İslam Derneğinin organize ettiği programa yetimler, yetim anneleri, hükümet yetkilileri, Cebaliye Belediye Başkanı Esam Cude, Şeyh Ahmet İsmail Yasin’in oğlu Abdulgani Yasin katıldı.

Gazze İslam Derneği Başkanı Abdurrahim Şahab, Cansuyu adına Gazze de bulunan heyete, emeği geçen ve kendilerine yardım gönderen herkese teşekkür etti. Yetim merkezinin tamamlanmasıyla birlikte yetimlerle alakalı daha verimli çalışmaların da yapılacağını ifade eden Şahab, tüm Türkiye’ye şükranlarını sundu. “Gazze’yi kimse unutmasın”dedi.

Programda bir konuşma yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, karşılaştığı tablodan nasıl etkilendiğini vurguladı. Bu yetimlerin kendilerine emanet olduğunu bildiklerini ifade eden Köylü, Gazze’nin her zaman gündemlerinde olacağını ifade etti. Köylü konuşmasında; “Gazze ile bizim aramızda kilometrelerce mesafe yoktur. Aramızdaki mesafe bir metreden azdır. Biz buradaki kardeşlerimizi şah damarımızdan yakın hissediyoruz. Şu çakmak çakmak gözlerle bana bakan yetim çocuklarımız asla yeise düşmesin. Eşini şehid vermiş bacılarımız asla yeise düşmesin. Evladını şehid vermiş anneler asla yeise düşmesin. Gazze asla yeise düşme. İşte biz sizin yanı başınızdayız. Dün buradaydık. Bugün kucaklaşmak nasip oldu elhamdülillah. Allah izin verirse tüm hayırsever Türk halkı ile birlikte yarında hemen onların yanı başında olmaya gayret edeceğiz. Bu dilek ve temennilerle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.

Program sonunda tüm gazze şehidleri adına Şeyh Ahmed Yasin’in oğlu Abdulgani Yasin, Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü’ye plaket takdim etti. Tüm yetimler ve tüm tüm yetim anneleri adına da birer plaket verildi.

Ayrıca yetimlerin bir aylık maaşları ve hediyeleri dağıtıldı.

Program sonunda yetimlerin Cansuyu heyetine olan ilgisi görülmeye değerdi.











02-01-2013