Cansuyu Gazze’ye bayram ettirdi

Günler süren bombardımanın ardından İsrail ile ateşkes ilan eden Gazze’ye Türkiyeli yardım kuruluşları sahip çıkıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 20 kamyon ve tırdan o

Günler süren bombardımanın ardından İsrail ile ateşkes ilan eden Gazze’ye Türkiyeli yardım kuruluşları sahip çıkıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 20 kamyon ve tırdan oluşan konvoy ile Gazze’ye giriş yaptı. Kamyonlarda İlaç, gıda ve kışlık giysiler yer alıyor.
 
Türk yardım kuruluşları Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Günler süren bombardımanın ardından İsrail ile ateşkes ilan eden Gazze’ye giren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 20 kamyon ve tırdan oluşan konvoy ile Gazze’ye ilaç, gıda ve kışlık giysi gönderdi.
 
GAZZE’NİN YANINDAYIZ
 
Refah Sınır Kapısını geçip Gazze’ye giriş yapan konvoy hakkında Cihan Haber Ajansı’na konuşan Cansuyu gönüllüsü Serhat Akçay; “İsrail’in düzenlediği insanlıktan uzak ve vahşi saldırılar Gazze gibi bizi de vurdu. Bu nedenle hayırsever Türkiye halkının Gazzeli kardeşlerine gönderdiği yardımları alarak buraya, kardeşlerimizin yanına geldik. Biz, dün de, bugün de ve inşallah yarın da Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 20 kamyondan oluşan ilk ve acil yardım konvoyu ile Filistin’in yardımına koştuklarını ifade eden Akçay; “Bu konvoy Türkiye’nin alın aklığıdır. 30 Bin kişiye ulaşacak ilaç, gıda ve battaniyeler tamamen Gazze halkının talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır ve acil ihtiyaçlara yönelik olarak kardeşlerimize iletilecektir” şeklinde konuştu.
 
BÜTÜN YETİMLERE SAHİP ÇIKTI
 
Cansuyu Derneği’nin sahip çıktığı Gazze’deki yetimlere ilaveten son saldırılarda katledilen şehitlerin çocuklarının bütün eğitim ve sağlık masraflarını da üstlendiği bilgisini veren Akçay; “Mevcut yetimlerimize ilaveten 1.000 yetim yavrumuza da hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile sahip çıkacağız. Bu arada Gazze halkı için Türkiye’deki hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile yaptığımız Gazze Yetim Merkezimiz de tamamlanmak üzeredir. 600 yetim çocuğumuza hizmet verecek olan Yetim Merkezimizin açılışı önümüzdeki günlerde yapılacaktır” dedi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Öte yandan Cansuyu Heyetinin Gazze Şifa Hastanesi ziyareti esnasında gerçekleşen bir olay duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Son saldırılar esnasında yaralanan ve hastanede tedavi görmekte olan bir çocuk, Türkiye’den gelenleri görünce yanındaki şekerleri heyete ikram etti. Bu olay karşısında duygulanan Cansuyu Heyeti de çocuğa sahip çıkarak bütün sağlık masraflarını üstlendi.





02-01-2013