Cansuyu, Gazze’ye de umut oldu

Cansuyu ekipleri, işgal altındaki Gazze’de de umut oldu. 5 Bin Gazzeli aileye kurban dağıtımı yapan Cansuyu ekipleri mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere de maddi yardım yaptı.

Cansuyu ekipleri, işgal altındaki Gazze’de de umut oldu. 5 Bin Gazzeli aileye kurban dağıtımı yapan Cansuyu ekipleri mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere de maddi yardım yaptı.

***

Cansuyu Yardımlaşma Derneği geçtiğimiz Kurban Bayramında Filistin’in abluka altındaki toprağı olan Gazze’ye de girmeyi başararak binlerce insana Anadolu halkının selamını ve kurbanını ulaştırdı. Cansuyu Derneği’nin Gazze Kurban Organizasyonu Koordinatörleri İdris Yıldız ve Abdulaziz Yılmaz ile Cemaati İslamiye Derneği Başkanı Abdurrahim Şehab kesilen kurbanları başta yetimlere olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

İMANIN COŞTUĞU ŞEHİR GAZZE

Cansuyu Derneği’nin Gazze Kurban Organizasyonu Koordinatörü İdris Yıldız, yaptığı değerlendirmede: “İşgalci İsrailin ambargosu altında olan Gazze adeta açık hava hapishanesi gibidir. Her şeyin giriş ve çıkışı çok zor olmaktadır. Buradaki Müslüman kardeşlerimiz bu zorluğun sıkıntısını çok yoğun yaşamaktadırlar. Cansuyu ekibi olarak bu ambargoyu aşıp Türkiyeli hayırseverlerimizin yardımlarını kardeşlerimize ulaştırmak bizleri çok mutlu ediyor” derken Cansuyu Derneği’nin Gazze Kurban Organizasyonu diğer Koordinatörü Abdulaziz Yılmaz da şöyle konuştu; “Türkiye deki şuurlu gençliğin gönlünde Filistin’in, Mescidi Aksanın ve Gazze’nin yeri her zaman ayrıdır. İmanın doğduğu şehir Mekke’dir ama günümüzde kanatimce imanın coştuğu şehir Gazzedir. Bu coşkuyu yaşadığımız için Allaha şükürler olsun.”

HAYIRSEVERLERE MİNNETTARIZ

Cansuyu Derneği’nin Gazze’deki kardeş kuruluşu olan Cemaati İslamiye Derneği’nin Başkanı Abdurrahim Şehab da yaptığı değerlendirmede; “Cansuyu Derneği ile uzun yıllardır beraber çalışıyoruz. İsrail işgali altında bulunduğumuz Gazze’ye Cansuyu’nun yaptığı yardımlardan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Allah hem hayırseverlerden hem de o hayırları bize ulaştıran Cansuyu’ndan razı olsun” dedi.

02-01-2013