Cansuyu Gönüllüleri Marawi'de

Cansuyu Derneği Gönüllüleri, Marawi'deki savaş ortamını terk eden mültecilere Türkiye'nin yardımlarını ulaştırıyor.

 

Cansuyu Derneği Kurban 2017 kapsamında çalışmalarına devam ediyor. DAEŞ tarafından işgal edilen Marawi kentinde yaşanan çatışmalardan dolayı halk zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bölgede bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri, Marawi'deki savaş ortamını terk eden mültecilere Türkiye'nin yardımlarını ulaştırıyor.

 

Cansuyu Moro Yardım Koordinatörü İsmail Mansur Özdemir o bölgede yaşananlarla ilgili olarak şunları kaydetti: “Cansuyu Derneği olarak Moro halkının bağımsızlık yolunda gösterdiği gayreti yakinen biliyoruz. Bu konuda süreci dikkat, özen ve diplomasi ölçülerine uygun şekilde takip eden Bangsomoro Devlet yetkililerini tebrik ediyoruz. Daeş ve küresel şebekelerin kumpasıyla devletleşme arzusunun baltalanmasını istemiyoruz.”

 

Bölgedeki yardım organizasyonları ile ilgili de Cansuyu Derneği’nin yardımlarından bahseden Özdemir:  Cansuyu olarak olayların başladığı Mayıs ayından itibaren bölgeye büyük bir destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Yardımlarımızın yanında aziz milletimizin bizlere emanet ettiği kurbanları paylaşmak amacıyla savaş şartlarına rağmen Marawi’ye gelmiş bulunuyoruz. Aziz milletimizi de Moro konusundaki duyarlılıkları vesilesi ile tebrik ediyoruz.” dedi.

30-08-2017