Cansuyu Güvenleri Boşa Çıkarmadı

Cansuyu, bu Kurban Bayramı'nda da düzenlediği bağış kampanyasıyla diğer kurum ve kuruluşlara fark attı. Derneğin 2005 yılından bu yana uyguladığı, kurbanların vekaletle alınıp, kes

Cansuyu, bu Kurban Bayramı'nda da düzenlediği bağış kampanyasıyla diğer kurum ve kuruluşlara fark attı. Derneğin 2005 yılından bu yana uyguladığı, kurbanların vekaletle alınıp, kestirilip, et olarak dağıtılması, 2010'da da hayırseverler tarafından büyük ilgi gördü. Vekaletle derneklere yapılan kurban bağışının azalmasına rağmen, Cansuyu'na gerçekleştirilen bağış sayısı 19 bin 443 oldu. Geçen yıla göre hayırseverlerin güvenini bir kez daha kazanan Cansuyu'na bağış oranı yüzde yüz arttı.
 
Görüntüler gönderilmeye başlandı
 
Derneğin düzenlediği kampanyaya gönül rahatlığıyla katılarak, vekalet veren bağışçıların güvenini boşa çıkarmayan Cansuyu, bağışçıların kestirdikleri kurbanların görüntülerini adreslerine göndermeye başladı.
 
Görüntüleri seyreden kurban bağışçısı Ünal Erkaya Cansuyu'na gönderdiği mesajda, "Kurban DVD'sini aldık. Seyrettik ve çok duygulandık. Cenab-ı Allah kabul eder inşallah, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sizlere ailece çok teşekkür ediyoruz. Bu DVD'yi yakınlarımıza ve dostlarımıza seyrettireceğiz. Hatıranız olarak saklayacağız. Saygı ve sevgilerimizle" diye yazdı.
 
Köylü: "Profesyonel bir çalışmanın sonucu"
Kurban görüntülerinin gönderilmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, 2009 yılında Cansuyu'na yapılan bağışın 9 bin 988 olduğunu, bu yıl yapılan bağışların yüzde yüz artarak 19 bin 443 ulaştığını belirtti. Köylü, "Halkımızın gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Cansuyu'nun profesyonel çalışmasının bir sonucudur" dedi.
 
Cansuyu'na yapılan bağış artışındaki önemli etkenin Cansuyu'nun Kurban modeli olduğuna değinen Köylü, "Kurbanlar, hangi ülkede bağış yapıldıysa orada satın alınarak, Cansuyu yetkililerinin gözetiminde, bağışçıların isimleri tek tek okunarak, kayda alınarak kesildi ve kesildiği gün muhtaç insanlara et olarak dağıtıldı. Şimdi de isteyen bağışçılarımızın adreslerine görüntüleri gönderiyoruz" dedi. Kurban bayramının 3. günü ikindi vaktine kadar bağışlanan bütün kurbanların kesildiğini ve dağıtımının yapıldığını söyleyen Köylü, toplamda 19 bin 443 hisse kurbanın kesildiğini ifade etti.
 
Bu yıl ülke ve bölgelere göre 5 farklı kurban bedeli belirleyen Cansuyu, Pakistan, Asya, Afrika:200 TL, Çeçen Kampları 250, Filistin Kampları, Balkanlar 350 TL, Türkiye 450, Gazze 500 TL'ye kurban kesti. Hayırseverlerin bağışları sonucunda Afrika 3446, Asya 580, Çeçen kampları 1208, Gazze 204, Ortadoğu 415, Pakistan 13461, Türkiye 127, toplamda 19 bin 443 hisse kurban 1 milyon insana ulaştırıldı.

02-01-2013