Cansuyu Halep için 15 yeni tır daha gönderiyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Halep’te bombalardan kaçan yüz bine yakın mağdura binlerce koliden oluşan 15 TIR yardım gönderecek. Halepliler için daha önce sürekli yard

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Halep’te bombalardan kaçan yüz bine yakın mağdura binlerce koliden oluşan 15 TIR yardım gönderecek. Halepliler için daha önce sürekli yardımlarda bulunan Cansuyu, birkaç gün içinde yardımları mağdurlara ulaştırmayı hedefliyor.

 

 

Suriye’de 5 yıldır süren iç savaş sonucu mağdur olan binlerce Suriyeliye Türkiye’nin dört bir yanında ve Suriye’nin iç bölgelerinde yardımlarını aralıksız sürdüren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, son günlerde saldırılar altında kalan yaklaşık yüz bine yakın mağdur için harekete geçerek, 15 TIR’dan oluşan büyük bir yardım konvoyunu yola çıkaracak. 

İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Cumartesi günü Hatay’da düzenlenecek olan törenle birlikte yola çıkacak olan yardım TIR’ları, mağdur ve mazlum Haleplilere ulaştırılacak. Yapılan çalışma ile ilgili gazetemize bilgi veren Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Suriye’de yıllardır bir insanlık dramı yaşandığına dikkatleri çekerek, dernek olarak son günlerde yaşananlardan sonra bölgedeki yardım operasyonlarına daha da hız verdiklerini söyledi. 

CANİCE KATLİAMLAR YAŞANIYOR

Köylü, “Dünyanın gözü önünde işlenen bu canice katliamı şiddetle telin ediyoruz” diyerek, bunun insanlık için büyük bir yüz karası olduğunun altını çizdi. Köylü, “Millet olarak bu olaydan ve yaşanan katliamlardan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Halkımızın da Halep meselesinde gösterdiği tepki ortadadır” dedi.

YARDIMLARA HIZ VERDİK

Halep’ten kaçmak zorunda kalan mülteciler için oluşturulacak olan çadır kentlerde yardımları ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Köylü, “Cansuyu olarak biz ilk günden bu yana Suriye’de mazlumların yanında olduk. Son günlerde ise yardım çalışmalarını hızlandırdık. İnşallah 15 TIR’lık yardım malzemesini birkaç gün içinde yerine ulaştıracağız. İnsanların hayatta kalmaları için gerekli olan insani ihtiyaçları temin noktasında ise vatandaşlarımızdan yardımlar bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

15-12-2016