Cansuyu heyeti Gazze turuna devam ediyor

Cansuyu genel Başkanı Mustafa Köylü, Cansuyu Dış İlişkiler sorumlusu Şerafettin Mollaoğlu, Cansuyu program sunucusu Bilal Yıldırım’dan oluşan heyet, Gazze’deki partner kuruluşu Gaz

Cansuyu genel Başkanı Mustafa Köylü, Cansuyu Dış İlişkiler sorumlusu Şerafettin Mollaoğlu, Cansuyu program sunucusu Bilal Yıldırım’dan oluşan heyet, Gazze’deki partner kuruluşu Gazze İslam Derneğini ziyaret etti. Dernekte faaliyetlerin nasıl yürüdüğüyle ilgili brifing alan ekip, tüm dernek çalışanları tarafından nemli gözlerle kucaklandı. Abluka altındaki Gazze için her kim birşey yapsa duacı olduklarını belirten gazzeliler, Türkiye’den buralara kadar gelen cansuyu heyetinin ziyaretinin ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler.

Cansuyu Tarafında hamiliği yapılan yetimlerle alakalı sistemi anlatan dernek Başkanı Abdurrahim Şahab, emanetleri titizlikle yerine ulaştırdıklarını söyledi. Her daim Gazzeden Cansuyu ve Hayırseverler için dualar yükseldiğinin altını çizen Şahab, “buradaki yetimler ümmete emanet. Cansuyu emanetinin farkında. Bu farkındalık Gazze için büyük anlam taşımaktadır.” Dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, Partnerlerinin çalışma sisteminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köylü, “Çok hassas bir iş yapıyoruz. Gazze ümmet için olduğu gibi bizim içinde çok kıymetli. Nihayetinde biz emanetçiyiz. Hayırseverlerin emanetini layıkı vechile amacına yönelik kullanmaya çalışıyoruz. Buradaki arkadaşların hassasiyeti de bizi fazlasıyla memnun etmiştir.” Dedi.

Cansuyu tarafından yaptırılan yetim merkezinin Gazze’de bir ilk olduğunu vurgulayan Köylü, bu övüncü tüm hayırseverlerle paylaştıklaını ifade etti. İnşaatı başlayan yetim merkezinin ek binasının temel atma törenini ifa edeceklerini de sözlerine ekleyen Köylü, “Bir ihtiyaca cevap vermenin huzurunu yaşıyoruz. İnşallah bu yetim merkezi savaşın çocuklarına, çocuk olduklarını hatırlatacak Gazzenin en önemli yeri olacaktır.” Dedi.

Cansuyu heyeti ziyaretini tamamlamadan önce hamisi olduğu yetimlerle buluşacağı bir programa da katılacak.

02-01-2013