Cansuyu Heyeti Kenya’ya ulaştı

NAİROBİ-Yaşanan kuraklık nedeniyle ülkeleri Somali’yi terk ederek Kenya’ya göçeden ve açlıktan ölümlerin yaşandığı Kamplara sığınan insanlara yardım etmek amacıyla yola çıkan Cansu

NAİROBİ-Yaşanan kuraklık nedeniyle ülkeleri Somali’yi terk ederek Kenya’ya göçeden ve açlıktan ölümlerin yaşandığı Kamplara sığınan insanlara yardım etmek amacıyla yola çıkan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Heyeti Kenya’ya ulaştı.

Cumartesi günü Türkiye’den ayrılan 3 kişilik Cansuyu yardım heyeti, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Kenya’nın Başkenti Nairobi’ye ulaşarak çalışmalarına başladı. Devlet yetkilileriyle de görüşen heyet, yaşanan kuraklığın boyutu ve kamplardaki duruma ilişkin bilgiler ediniyor. Yapılacak olan diğer çalışmaların hemen ardından kısa bir süre sonra başta açlıktan ölümlerin yaşandığı Dadaab kampı olmak üzere bütün kamplarda ve açlığın yaşandığı bölgelerde yardım dağıtımına başlanacak.

Cansuyu Gönüllülerinden Gazetemiz muhabiri Ramazan Kaya, Genç ASKON Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ensar Akarçeşme ile Hüseyin Recep Akekmek, Cansuyu’nun hayırsever bağışçılarının yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını bildirdi. Partner kuruluş Young Müslim Association Genel Sekreteri Abdul Hamid Slatch’la birlikte titiz bir tespit çalışmasının ardından mülteci kamplarına yardıma başlayacaklarını kaydederek, su kuyusu tespit çalışmalarını da tamamlayacaklarını açıkladılar.

02-01-2013