Cansuyu İdlib’de Giyim Mağazası Açtı

Cansuyu, savaşın dinmediği, mağduriyetin daha da arttığı İdlib bölgesinde faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, savaşın dinmediği, mağduriyetin daha da arttığı İdlib bölgesinde faaliyetlerini yoğunlaştırdı.  Cansuyu ekipleri bölgedeki mazlumlar içinde çadır, gıda, giyecek, battaniye, ayakkabı gibi acil insani yardımlarını yaparken diğer taraftan mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

 

Giyecek temininde zorlanan Suriyeliler için harekete geçen ekipler, İdlib’de giyim mağazası kurdu. Bu mağazada zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren savaş mağdurlarının yaralarını sarmak ve onların temel ihtiyacı olan giyeceklerini karşılamak için günde 500 aileye kıyafet giydirmeye başladı. Çocuk kıyafetinden kalın kışlık giyeceklere kadar birçok giyim malzemesi bulunan mağaza İdlibli mazlumlara umut ışığı oldu.

 

 

Savaş Mağduru Kadınlara 10 Bin Metre Kumaş Verildi

 

İdlib’de her alanda insanların yardımına koşmaya devam eden ekipler, savaşta eşlerini kaybetmiş, dul kalmış ve yetim çocuklara bakmak için çabalayan kadınlara yardım elini uzattı. İdlib’de savaş mağduru kadınların bulunduğu bir atölyeye 10 bin metreden oluşan kumaşları hediye eden Cansuyu ekipleri,  verdiği kumaşlar ile hem muhtaçlara kıyafet ve giyim malzemesi üretilmesini sağlayacak hem de çalışmak durumunda kalan kadınların geçimlerine katkı sağlayacak.

 

 

Bombaların Yaraladığı Kişiye Tekerlekli Sandalye

 

Sınır komşumuz Suriye’de son dönemin en büyük insani krizlerinden birisi yaşanıyor. Rejim güçlerinin saldırıları bitmiyor ve bölgedeki yıkım süreci devam ediyor. Vatanlarını terk etmek durumunda kalan milyonlarca Suriyeli varken yüz binlercesi kendi ülkelerinde bombaların hedefi oluyor.

 

İdlib’de gerçekleşen bir hava saldırısında sırtına aldığı şarapnel parçası ile yaralanan bir Suriyeli savaş mağdurunun yardımına Cansuyu ekipleri koştu. Omurilik zedelenmesi yaşayan ve yürüyemeyen vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.

07-02-2020