Cansuyu İl Temsilcileri Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Cansuyu Derneği, il temsilcileri toplantısını Ankara’da Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, il temsilcileri toplantısını Ankara’da Cansuyu Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.  Toplantıya, Genel Başkan Mustafa Köylü, Genel Muhasip Ali Celal Asiltürk, Yönetim kurulu Üyelerinden Murtaza Özkanlı, Cemalettin Lafçı, Abdülkadir Özkan, Genel merkez görevlileri ve il temsilcileri katıldı.

 

2017 Kurban Bayramı Organizasyonlarının değerlendirildiği toplantı, Genel Başkan Mustafa Köylü’nün açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmaya vefat eden Cansuyu Yönetim Kurulu üyesi ve İstanbul temsilcisi Lütfi Kibiroğlu’nu anarak başlayan Köylü; “ Lütfi Bey yeri doldurulamayacak bir kardeşimizdi. Hem kurucu üyemiz hem İstanbul Temsilcimizdi. İstanbul’u ona emanet ettik ve 13 yıl bu görevi yürüttü. Biz şahidiz ki Lütfi Bey kardeşimiz görevini hakkıyla yerine getirmiştir. Rabbim taksiratını affetsin mekanını cennet etsin” dedi.

 

Göreve yeni seçilen temsilcilere hayırlı olsun diyerek konuşmasına devam eden Köylü; 2017 Kurban Bayramı ile ilgili, tek tek illerin raporlarını isteyip çalışmalarını değerlendirdi. Cansuyu'nun her geçen gün istikrarlı bir şekilde büyüdüğü ve kamuoyunda güvenirliği ile bilindiğine dikkat çeken Köylü: “Kurban Bayramı’nda geçen seneye göre üçte bir oranında bir artış sağladık. Bu tabloda sizin gayretleriniz rol oynuyor, yapılan tanıtımlar rol oynuyor ve hamdolsun derneğimize duyulan güven rol oynuyor. Her şeyden önemlisi Rabbimiz bize bu çalışmayı yapmayı nasip ediyor. Bizim görevimiz emanetleri titizlikle yerine ulaştırmaktır.” dedi.

 

Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan ise hangi ülkelere ve bölgelere gidilip ne kadar kesim yapıldığı ile ilgili bilgi verdi.  Ceylan, bu sene Afrika’da 25 bin 74 hisse, Asya 4 bin 465 hisse, Balkanlar’da 35 hisse, Türkiye’de 176 hisse, Filistin Kampları’nda 399 hisse ve Gazze’de 455 hisse olmak üzere 2017 Kurban Bayramı’nda toplam 30 bin 604 hisse kurban kesildiğini belirtti.

 

Dış İlişkiler Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal ise Arakan’da yapılan faaliyetlere değindi. Kamplardaki muhtaçlara ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapıldığını ifade eden Köksal şunları söyledi: “Cansuyu olarak bölgede 1300 çadırdan oluşan bir çadırkent inşa ettik. Bu çadırların her birinde sayıları 20’yi bulan 2 aile yaşıyor. Böylece bölgede on binlerce mazlum bu çadırlarda sığınıyor. Yaklaşık 15 bin aileye içinde gıda malzemesinin yanı sıra temizlik ve yaşam malzemelerinin de olduğu 17 çeşitten oluşan paketler dağıttık. Çadırların kurulduğu bölgede 250’şer adet banyo ve tuvalet açılarak, bölgedeki halkın salgınlara karşı korunması amaçlandı. Ayrıca 25 adet içme suyu kuyusu açıldı. Bölgede yağan yoğun Muson yağmurları nedeniyle bölgenin en önemli ihtiyaçlarından olan şemsiyeyi de unutmayan Cansuyu, mültecilere üzerinde Türk bayrağı ile Cansuyu logosu bulunan binlerce şemsiye dağıttı.  Ayrıca bağışlanan kurban etleri de kesilerek 40 bin Arakanlı’ya sıcak yemek olarak dağıtıldı.” dedi.

 

Toplantı sonunda Genel Başkan Mustafa Köylü temsilcilere dilek temennilerini sordu, kapanış konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

30-10-2017