CANSUYU KAMBOÇYA'DA

Cansuyu Derneği, Uzak Doğu ülkelerine gönül köprüsü kurmaya devam ediyor.

          

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok bölgesinde, gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanırken, ümmet içinde gönül köprüleri kuruluyor.

 

Kamboçya’ya yirmi su kuyusu daha açıldı.                                                                                 

Şu ana kadar Asya, Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde binlerce su kuyusu açmayı başaran Cansuyu Derneği, Su Kuyusu Projesi’ni büyüterek devam ediyor. Son olarak yüzü aşkın su kuyusunun açıldığı Uzak Doğu ülkesi Kamboçya’da yirmi su kuyusu daha açıldı. Müslümanların yoğun olarak yaşadığı  Vietnam sınırında bulunan Tbong khmum bölgesinde gerçekleşen projede, insanların temiz su ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

 

Yardımlar, İslam’ı tanıma fırsatı sunuyor.          

                                                                                 

Bölgede açılan su kuyularının yanında, adak kurbanları kesilerek yardıma muhtaç insanlara dağıtıldı. Bu yapılan yardımlar; orada yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılamasının yanında tebliğ vazifesi de görüyor. Yapılan yardımların eksikleri giderme yönü olduğu gibi,  Budist ve Hinduizm inancına sahip insanların ilgisini çekerek, İslamı tanıma ve merak etme fırsatı da sunmuş oluyor.

08-02-2017