CANSUYU KAMBOÇYA’DA

Cansuyu ekipleri Kamboçyalı muhtaçlara ulaştı

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan 2019 Organizasyonları kapsamında yardımlarına hız kesmeden devam ediyor.

 

“Kazancımız; Allah için verdiğimizdir” sloganıyla yıllardır Ramazan aylarında mazlum coğrafyalara ulaşan Cansuyu ekipleri, bu yılda birçok ülkede yardımlarda bulunuyor. Son olarak Güneydoğu Asya ülkesi olan Kamboçya’da yardımlarda bulunan Cansuyu, Ramazan’ın bereketini dünya mazlumlarıyla paylaşıyor.

 

Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’ e 500 km uzaklıktaki köylerde yaşanan temiz su sıkıntısından dolayı 22 tane su kuyusu açan ekipler, bölgede temiz su sıkıntısını gidermiş oldu. Yine aynı bölgede yüzlerce Kamboçyalı muhtaca iftar sofraları kurulurken çocuklara bayram harçlığı dağıtıldı.

 

Bölgede yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Kamboçya Koordinatörü Bayram Numan Köksal: “ Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşırken Cansuyu Derneği olarak yardımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şu an Kamboçya’dayız. Burada 22 temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. Bölge aslında kurak bir bölge değil ama temiz su bulmakta zorluk çekiliyor. İnşallah açtığımız kuyular hem temiz su ihtiyacını karşılayacak hem de bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesine vesile olacak. Bölgede ayrıca yüzlerce Kamboçyalı kardeşimize iftar sofrası kurduk ve çocuklara bayram harçlığı dağıttık” dedi.

 

Faaliyetlerin devam edeceğini belirten Köksal: “ Cansuyu Derneği olarak sık sık yardım yaptığımız muhtaç ülkelerden birindeyiz. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yapacağımız çalışmaları planlıyoruz. Cansuyu Derneği olarak bu coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaşarak hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini getiriyoruz. Allah onlardan razı olsun. İnşallah onların desteği ile bölgedeki yardımlarımız sürecek.” dedi.

30-05-2019