Cansuyu Kenya’da 20 Su Kuyusu Açtı

Cansuyu, dünyanın kurak bölgelerinde yaşayan mazlumlar için temiz su kuyuları açmaya devam ediyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dünyanın kurak bölgelerinde yaşanan temiz su sıkıntısı çözmek için başlattığı “Su Kuyusu Projesi’ne” yoğun şekilde devam ediyor. Şu ana kadar binlerce su kuyusu açan dernek, son olarak Doğu Afrika Ülkesi olan Kenya’da temiz su kuyuları açtı.

 

Kenya’nın Başkenti Nairobi’ye 6 saatlik mesafede olan Kakamega bölgesinin kurak köylerinde 20 su kuyusu açan Cansuyu Kenya ekibi, bölgedeki yaşanan temiz su sıkıntısına umut oldu. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanırken, ümmet içinde de gönül köprüleri kuruluyor.

 

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalar yapan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Fırat Aydın Kenya’daki mazlumların temiz su sıkıntısını çözmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. Aydın:“ Cansuyu Derneği olarak bugüne kadar binlerce su kuyusu açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Şu an Kenya’nın Kakamega bölgesinin kurak köylerindeyiz. Burada insanlar ciddi şekilde temiz su sıkıntısı çekiyordu ve biz farklı yerlere 20 su kuyusu açarak insanların temiz su ihtiyacını karşılamış olduk. İnşallah bölgedeki faaliyetlerimiz sürecek” dedi.

 

Kenya’da bir dizi kurumsal ziyaretlerde gerçekleştirdiklerini aktaran Aydın: “ Önce T.C. Nairobi Büyükelçimiz Ahmet Cemil Miroğlu daha sonra TİKA Nairobi Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ve Koordinatör Yrd. Kürşad Özdemir ile Kenya’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve yapacağımız projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Kendileri misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.  

22-12-2020