CANSUYU KENYALI MUHTAÇLARA ULAŞTI

Cansuyu Derneği Ekipleri Kenya’da yardım organizayonu düzenledi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan 2019 Organizasyonu kapsamında birçok Afrika ve Asya ülkesinde yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor. Her yıl ramazan ayında “Kazancımız Allah için verdiğimizdir” sloganı ile muhtaç ülkelere hayırsever vatandaşların emanetlerini ulaştıran Cansuyu, Doğu Afrika Ülkesi Kenya’da yardımlarda bulundu.

 

Türkiye’den hayırsever vatandaşların gönderdiği emanetleri muhtaçlara ulaştıran ve onlar arasında köprü vazifesi gören Cansuyu, Kenya’nın Githogoro, Huruma ve Eastleight bölgelerinde yardım organizasyonu düzenledi. Cansuyu Derneği ekiplerinin Kenya TİKA Koordinatörlüğü ile işbirliği halinde gerçekleştirdiği yardımda binlerce muhtaca Ramazan kumanyası dağıtıldı. Ardından Nairobi de Masjid Al-huma caminde toplam 800 kişiye iftar sofraları kuruldu. İftara, Nairobi Türk Büyükelçisi Ahmet Cemil MİROĞLU Bey, Büyükelçilik Müsteşarı Mahmut Burak ERSOY Bey ve Nairobi TİKA Koordinatörü Emre YÜKSEK Bey katıldılar.

 

Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Birimi’nden Fırat Aydın ve Cansuyu Gönüllüsü Bilal Değirmenci’nin katıldığı yardım Organizasyonunda açıklama yapan Aydın: “ Ramazan 2019 Organizasyonları kapsamında Kenya’dayız. Ramazan’ın bereketini, rahmetini, sevincini Kenyalı kardeşlerimizle paylaşmak için Türkiye’den hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini muhtaçlara ulaştırıyoruz. Githogoro, Huruma ve Eastleight bölgelerinde yaşayan binlerce Kenyalı kardeşimize Ramazan Kumanyalarını ulaştırdık. Kumanyalarımız bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde paketleniyor ve muhtaçların sofralarına giriyor. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Nairobi Türk Büyükelçisi Ahmet Cemil MİROĞLU Bey, Büyükelçilik Müsteşarı Mahmut Burak ERSOY Bey ve Nairobi TİKA Koordinatörü Emre YÜKSEK Beye teşekkür ediyoruz.

 

31-05-2019