Cansuyu Kırgızistan´da Mülteci Kampına Girdi

Geçtiğimiz aylarda Özbek-Kırgız çatışmalarına sahne olan ve çok sayıda kişinin öldüğü çatışmaların yaşandığı Kırgızistan'a acil insani yardım gönderen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanı

Geçtiğimiz aylarda Özbek-Kırgız çatışmalarına sahne olan ve çok sayıda kişinin öldüğü çatışmaların yaşandığı Kırgızistan'a acil insani yardım gönderen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırgız mültecilerin bulunduğu çadır kampa girerek yardım dağıtımında bulundu. Onlarca ton gıda maddesi dağıtan Cansuyu ekibi, Oş kentine sığınmış olan ve Özbekistan sınırından kaçan mültecilerin çok yoğun yardıma ihtiyaçları bulunduğunu bildirdi.

Celalabad kentinde binlerce aileye acil insani yardım ulaştıran Cansuyu heyeti, burada yapılan dağıtımın ardından çok sayıda insanın mülteci duruma düştüğü Oş kentine geçti.

Binlerce insanın hayatını kaybetmesi, yüz binlerce insanın da mülteci durumuna düşmesi nedeniyle zor günler yaşayan Kırgızistan'da acil insani yardım çalışmalarına devam eden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırgız mültecilerin bulunduğu çadır kampa girerek yardım dağıtımında bulundu. Onlarca ton gıda maddesi dağıtan Cansuyu ekibi, Oş kentine sığınmış olan ve Özbekistan sınırından kaçan mültecilerin çok yoğun yardıma ihtiyaçları bulunduğunu bildirdi.

Çok sayıda çocuk ile kadın ve erkeğin de bulunduğu kampta, temiz içme suyu ile gıda sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken kamp yetkilileri, acil olarak yardıma ihtiyaçları olduklarını söylediler. Kampta gıda ve su ihtiyacının had safhada olduğunu belirten yetkililer, ayrıca ilaç ve çocuk gıdalarının da öncelikli ihtiyaç maddeleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Kırgızistan'daki mültecilerin zor durumda olduğunu kaydeden Cansuyu yetkilileri çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, tonlarca gıda maddesinin mülteci durumda olan, Özbek ve Kırgızlara günlerce yapılan zorlu çalışmalar neticesinde ulaştırıldığını açıklandı.

02-01-2013