Cansuyu Kurban değerlendirme toplantısı yapıldı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nda yurt içinde ve yurt dışında yaptığı organizasyonun değerlendirmesini hafta sonu Ankara İlci Otel’de gerçekleştirdi. Kur

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nda yurt içinde ve yurt dışında yaptığı organizasyonun değerlendirmesini hafta sonu Ankara İlci Otel’de gerçekleştirdi. Kurban organizasyonunda görev alan Cansuyu gönüllüleri, yaptıkları çalışmaları sunumlar halinde katılımcılara aktardı.

****

Afrika, Ortadoğu, Güney Asya ve yurt içinde bağışçıların Kurban yardımlarını muhtaçlara ulaştıran Cansuyu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllüleri ile 2013 Kurban Organizasyonu’nu hafta sonu Ankara’da masaya yatırdı. Toplantıya, Genel Başkan Mustafa Köylü, Genel Muhasip Celal Asiltürk, Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, Yönetim Kurulu Üyesi Murtaza Özkanlı ve kurban organizasyonunda görev alan gönüllüler katıldı. Dünyanın dört bir yanında kurban kesimi ve dağıtımı yapan gönüllüler, yaptıkları sunumlarla detaylı bilgiler verdi.

Yaptığımız İşin Bilincindeyiz

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mustafa Köylü, yapılan kurban organizasyonunun son derece başarılı geçtiğini bildirerek, başarılarının kendilerine olan ilgiyi her yıl artırdığını söyledi. Yoğun ilgi nedeniyle arife günü bağış hesaplarını kapattıklarını hatırlatan Köylü, “Bizim için çok sayıda kurban kesmekten ziyade, verilen vekâletlerin gereğini en iyi şekilde yerine getirmek önemli. Bu yüzden çok kurban keseceğiz diye organizasyonu yarım yamalak yapma lüksümüz yok. Yaptığımız işin ciddiyetinin, öneminin bilincindeyiz” diye konuştu. Köylü, yardımların titizlikle yapılmasının hem bağışçılardan hem de devletin çeşitli kurumlarından takdirle karşılandığını söyledi. Kurbandan önce kesim yapılacak bölgeler konusunda detaylı bir tarama yaptıklarını ifade eden Köylü, “Kurban kestiğimiz bölgeler gerçekten ihtiyacın yüksek olduğu yerler. O bölgeleri seçerken, üzerinde çalışmalar yaparak, en fazla ihtiyacın nerede olduğunu belirlemeye çalıştık” dedi. Her yıl kestikleri kurban sayısının arttığına dikkat çeken Köylü, bu yıl 29 bin 600 kurban kestiklerini,  gelecek yıl ise 30 binin üzerinde bağış beklediklerini belirtti.

Cansuyu’nun diğer çalışmalarından da bahseden Köylü, su kuyusu kampanyalarının devam ettiğini ve bu amaçla kuyuları açmak için dernek bünyesine makine kazandırdıklarını kaydetti. Filistin Yetim Merkezi’nin açıldığını duyuran Köylü, “Filistin Yetim Merkezi’nin açılışını yapmadan hizmete açmış olduk. Burada 600 öğrencinin eğitimine başlandı” dedi ve yardımseverlerin yetim kampanyasına daha fazla destek vermelerini istedi. Daha sonra Köylü, gönüllülere teşekkür ederek büyük bir hizmete imza attıklarını bildirdi ve yapılan hizmetlerin Allah katında kabul olmasını temenni etti.

11-11-2013