CANSUYU KURBAN’DA ARAKANLI MAZLUMLARI UNUTMADI

Cansuyu Kurban Bayramı’nda Arakanlı mazlumlar için kurban eti dağıtacak.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 15. Büyük Kurban Organizasyonu’nda dünyanın dört bir yanındaki ümmet coğrafyasında, mazlumlara ve muhtaçlara ulaşmak için çalışmalarını tamamladı. Ekiplerini tek tek bölgelere gönderen Cansuyu, emanetleri sahiplerine ulaştırmak için yine muhtaçların kapılarını çalmaya hazırlanıyor.  

 

Zulmün ve acının memleketi ARAKAN’da bu sene Kurban faaliyeti düzenleyecek olan Cansuyu, Abluka altında yaşam mücadelesi veren mazlumlar için Kurban eti dağıtacak. Myanmar’da zulmün başladığı tarihten bu yana su kuyusu açılışlarından acil insani yardımlara kadar birçok yardımda bulunan Cansuyu, hayırsever bağışçıların gönderdiği kurbanları kesip etlerini muhtaçlara dağıtacak.

 

Yapılan Kurban Organizasyonu hakkında açıklama yapan Myanmar ekip başı ve Cansuyu Derneği Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal Myanmar’da bu faaliyetlerin önemini vurgulayarak: “ Cansuyu Derneği olarak Arakan’dayız. 2 yıl önce meydana gelen katliamlardan bu yana bu bölgede birçok yardım faaliyeti düzenledik. Bu yıl da Arakanlı kardeşlerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her geldiğimizde onlara yalnız olmadıklarını her zaman yanlarında olacağımızı haykırarak hatırlatıyoruz. İnşallah 2019 Kurban Organizasyonumuz kapsamında yine buradayız ve hazırlıklarımızı tamamladık. Bize emanet edilen kurbanları keserek etlerini mazlum kardeşlerimize vereceğiz” dedi.

 

10-08-2019