Cansuyu Kurban’da Tanzanyalı kardeşlerini unutmadı

Cansuyu Derneği 2020 Kurban Bayramı’nda Tanzanyalı muhtaçlara kurban eti ulaştırdı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 16. kez düzenlediği Kurban Organizasyonunda yine dünya mazlumlarına ve muhtaçlara ulaşmaya devam etti. 3 kıta 27 ülke ve 60 farklı bölgede Kurban Organizasyonu gerçekleştiren Cansuyu, hayırseverlerin emanetlerini sahiplerine ulaştırdı.

 

2020 Kurban Organizasyonları kapsamında Tanzalı kardeşlerini de unutmayan Cansuyu, hayırseverlerin emanet ettiği kurbanları kesip etlerini muhtaçlara ulaştırdı. Tanzanya’daki çalışmaları Suwa bölgesi başta olmak üzere en fakir bölgelerde yapan olan Cansuyu Derneği ekibi 150 bin muhtaca kurban eti ulaştırdı.

 

Kurban Bayramı namazının bölge insanıyla eda edilmesinden sonra çalışmalara başlanan Tanzanya’da, titizlikle gerçekleştirilen kesimlerin ardından 150 bin muhtaca kurban eti dağıtıldı. 

 

Yapılan faaliyetler hakkında açıklama yapan Cansuyu Tanzanya Ekip Başı Bayram Numan Köksal Cansuyu Derneği’nin Türkiye başta olmak üzere Afrika’dan Asya’ya Orta Doğu ülkelerinden mülteci kamplarına kadar dünyanın birçok ülkesinde faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Pandemi ve Bölgede yapılan faaliyetlere de değinen Köksal: “Tanzanya’da 150 binin üstünde muhtaç kardeşimiz için Kurbanlar kesip etlerini dağıttık. Tabi dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs salgını organizasyonlarımızı da daha zor bir hale getirdi fakat bu süreci de başarıyla tamamladık ve mazlum kardeşlerimizin sofralarına misafir olduk. Bir Mazlum Müslüman’a ulaşmak onu sevindirmek ve Kurban’ın bereketini paylaşmak kadar güzel bir şey yok.” dedi. 

04-08-2020