Cansuyu, kurbanları mağdurlara ulaştırdı

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin ekipleri yardıma muhtaç ülkelerde kurban kesimine başladı.

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin ekipleri yardıma muhtaç ülkelerde kurban kesimine başladı. Bayrama Perşembe ve Cuma günü giren ülkelerde kurban kesim ve dağıtımlarına başlanırken bazı ülkelerde ise bugün kesimler yapılacak. Dernekten yapılan açıklamada hayırseverlerin vekaletleri ile dünyanın birçok bölgesine kurbanların ve selamların ulaştırıldığı ifade edildi.

***

Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri kurban kesimlerine başladı.

KURBANLARIN KESİMİ VE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada kurbanın İslam kardeşliğinin en sıcak uygulamalarından biri olduğu ve kardeşleri buluşturan bir misyona sahip olduğuna özellikle vurgu yapılarak çeşitli bölgelerde kurban kesimlerinin başladığı ifade edildi. İslam ülkelerinin farklı günlerde Kurban Bayramı yapacak olması nedeniyle gidilen ülkelerdeki Müslümanlara tabi olarak onlarla aynı gün kurbanları kesen Cansuyu ekipleri bazı ülkelerde ise Türkiye ile aynı günde kurbanları kesti. 

1 MİLYON 500 BİN İNSANA ULAŞILACAK

Cansuyu Yardımlaşma Derneği, hayırsever vatandaşların vekaletlerini verdiği kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yaklaşık 1 Milyon 500 Bin kişiye ulaşmayı hedefleyen Cansuyu ekipleri, ayrıca gidilen bölgelerdeki mağdur ve yardıma muhtaç insanların durumlarını da ele alarak su kuyularından okullara kadar birçok alanda projeler hazırlıyor. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile de çeşitli görüş alış verişlerinde bulunan Cansuyu ekipleri hemen bütün ülkelerde Türkiye Büyükelçiliklerini de ziyaret ediyor.

 
Öte yandan Cansuyu Derneği, kurban kesim ve dağıtımlarının sona ermesinin hemen ardından kesilen kurbanlara ait kayıtların bağışçılara teslim edilmek üzere hazırlanmaya başlanacağını duyurdu. 

 

02-01-2013