Cansuyu Lübnan´da Mülteci Kampında

Cansuyu, savaş, kriz ve afet bölgeleri ağırlıklı olmak üzere hayırsever Türkiye halkından aldıkları emanetleri dağıtmaya başladı.

Cansuyu, savaş, kriz ve afet bölgeleri ağırlıklı olmak üzere hayırsever Türkiye halkından aldıkları emanetleri dağıtmaya başladı.

Ramazan'ın gelişiyle birlikte Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri dünyanın dört bir yanına dağıldı.  Cansuyu ekipleri, savaş, kriz ve afet bölgeleri ağırlıklı olmak üzere Türkiye halkından aldıkları emanetleri dağıtmaya başladı.

 Yurt içinde ve yurt dışında koordineli olarak Ramazan yardımlarına devam eden Cansuyu, Lübnan'da Filistinli mültecilerin yaşadığı Nehrul Barit kampında bulunan 8 bin Filistinli mülteciye gıda yardımında bulundu. Kötü yaşam koşulları ile mücadele eden Filistinli mülteciler Cansuyu'nun düzenlediği iftar yemeği ile oruçlarını açtı.

 Lübnan'da Nehrul Barit kampında yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Muhammed Polat, Nehrul Barit kampında 1960 yılında İsrail saldırılarında evlerini, yurtlarını ve topraklarını kaybeden Filistinli mültecilerin kaldığını ve çok zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını söyledi. Cansuyu'nun her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da Filistinli mültecilerle Ramazan'ın sevincini paylaştığını belirten Polat, "Gıda dağıtımı ve iftar organizasyonu düzenleyerek, Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını Filistinli Müslüman kardeşlerimize ulaştırdık" diye konuştu.

Kampta yaşayan Filistinlilerin yapılan yardımlardan dolayı Cansuyu ekibine, Türkiye'deki kardeşlerine ve tüm hayırseverlere şükranlarını ilettiğini ifade eden Polat, "Ramazan yardımlarımız artarak devam edecek" dedi.

02-01-2013