Cansuyu Lübnan’daki Filistin Kamplarında

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardım faaliyetlerine devam ediyor. Somali, Kenya ve Etyopya’da yardımlarını aralıksız sürdüren Cansuyu Filistinlileri de unutmadı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardım faaliyetlerine devam ediyor. Somali, Kenya ve Etyopya’da yardımlarını aralıksız sürdüren Cansuyu Filistinlileri de unutmadı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkiye’deki yardım faaliyetlerinin yanı sıra mazlum coğrafyalarda açlık tehlikesi altındaki binlerce insana Cansuyu oluyor.

Somali başta olmak üzere Kenya’da yer alan Somali Mülteci Kamplarında ve Etyopya’da yardımlarını sürdüren Cansuyu, Lübnan’daki Filistin kamplarında yer alan mültecileri de unutmuyor.

Ramazan ayında sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Celal Asiltürk ve Cansuyu Gönüllüsü Ahmet Coşgun’dan oluşan ekip geçtiğimiz günlerde Lübnan’a giderek 3 Filistin mülteci kampında yaşayan binlerce yardıma muhtaç insana Cansuyu oldu. Burj Barajneh mülteci kampındaki insanlara daha sonra da Baalbek mülteci kampındaki mazlum insanlara ulaşarak yardımları dağıttı. İçinde sıvı yağdan, una kadar her türlü gıdanın yer aldığı  1000 adet gıda paketini kamplarda ev ev dolaşarak dağıtan yardım ekibi ayrıca Ramazan ayı münasebetiyle de bir diğer kampta iftar verdi. 500 kişilik düzenlenen iftar programında da Filistinli mülteciler ile iftar yemeğinde bir araya gelindi.

Bölgede incelemelerde bulunan Cansuyu ekibi, ilerleyen günlerde yapılacak yardımlar konusunda yerel kuruluşlarla toplantılar gerçekleştirdi.

Özellikle sağlık konusunda yaşanan sıkıntıları gözlemleyen yardım ekibi Suriye’den gelen yararlıların bulunduğu tedavi merkezlerini ziyaret etti. Son günlerde Suriye’den gelen yaralı sayısının artmasıyla halihazırda, kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışan sağlık merkezlerinde ilaç, tıbbı gereçler ve Ambulans sıkıntısının had sayfaya ulaştığı bildirildi.

02-01-2013