Cansuyu Mali’de 55 bin muhtaca gıda dağıtımı yaptı

Cansuyu Mali'nin Başkenti Bamako'da yardım faaliyetlerinde bulundu.

 

Cansuyu, hayırsever vatandaşlardan aldığı emanetleri muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak Mali’nin Başkenti Bamako’ya giden Cansuyu ekipleri orada yardım faaliyetlerinde bulundu.

 

İlk olarak 600 kişinin ibadet edebileceği Hz. Bilal Cami’nin açılışı gerçekleştiren Cansuyu, daha sonra su kuyusu açılışları, kurban dağıtımları, gıda dağıtımları gibi faaliyetleri gerçekleştirdi. Mali Bamako’da engelli vatandaşların olduğu bölge başta olmak üzere 3 farklı bölgede gıda dağıtımları gerçekleştiren Cansuyu ekipleri, içerisinde temel gıdaların olduğu paketleri dağıtarak 55 bin muhtaca gıda dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Yine Bamako’nun farklı bölgelerinde adak, akika ve şükür kurbanlarının kesimini de gerçekleştiren Cansuyu ekipleri 6 bin muhtaca etleri dağıttı. Dağıtımlardan sonra Türkiye Mali Büyükelçiliğine’de ziyarette bulunan ekipler, Cansuyu faaliyetleri hakkında bilgi verip istişarelerde bulundu.

 

Son olarak su kuyuları açmak için bölgede halen çalışmalarını sürdüren Cansuyu Mali ekibi, açılışların ardından yurda dönecek.

22-10-2018