Cansuyu Mali’de Cami açtı

Cansuyu Mali’nin başkenti Bamako’da Hz. Bilal Cami’nin açılışını yaptı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mali’nin Başkenti Bamako’da hayırsever vatandaşların yardımları ile yaptırdığı Hz Bilal Cami’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa bölgenin yetkili isimleri, bölge halkı, Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Cansuyu Dış ilişkiler Birimi’nden Mesut Ceylan ve Fırat Aydın katıldı.

 

2600 metrekarelik arsa üzerine 270 metrekare olarak inşa edilen Cami’de 600 kişi ibadetini gerçekleştirebilecek. Ayrıca Cami’de bir imam odası, bayan ve erkek tuvaletleri ile abdest almak için şadırvan bulunmaktadır.  

 

Cami’nin açılışında konuşan Cansuyu İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz: “ Cansuyu Derneği’nin Afrika’nın birçok ülkesinde camiler ve okullar açarak kalıcı eserler bırakmaya devam ettiğini söyledi.”  Bölgede insanların kolayca ibadet etmeleri için büyük bir ihtiyacı karşıladıklarını belirten yorulmaz şunları söyledi: “ Çok şükür bir Cami’nin açılışını daha yaptık. Yaklaşık 600 kişinin ibadet edebileceği Cami’de imam odası bayan erkek tuvaletleri ve abdest alma bölümleri de yapıldı. Hz. Bilal Camii bölgede büyük bir eksikliği gidererek insanların ibadet etmelerine kolaylık sağlayacak.” 

22-10-2018