Cansuyu Malili Muhtaçlara Yardım Elini Uzattı

Cansuyu Derneği Mali’de 20 tane su kuyuları açarak on binlerce mazluma umut oldu.

Nerede bir acı nerede bir göz yaşı varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünyanın dört bir yanında 23 farklı alandaki faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor.

 

Cansuyu Derneği, dünyada 2 milyardan fazla insanın temiz suya erişim sorununu çözmek için başlattığı “Su Kuyusu Projesi” ile milyonlarca insanı hasret kaldıkları temiz suya kavuşturuyor.  Şu ana kadar Asya, Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde binlerce su kuyusu açmayı başaran Cansuyu Derneği, Su Kuyusu Projesi’ni büyüterek devam ediyor.

 

Batı Afrika Ülkesi Mali’nin Moussoro bölgesinde 16, Massaguet bölgesinde de 4 tane olmak üzere toplamda 20 tane su kuyusu açan Cansuyu, bölgedeki on binlerce insanı temiz suya kavuşturdu.  Açılan su kuyuları ile bir yandan çamurlu suyun neden olduğu birçok hastalığında önüne geçiliyor, diğer yandan tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin gelişmesine de destek olunuyor.

 

Binlerce muhtaca kurban etleri dağıtıldı.

 

Bölgedeki faaliyetleri kurban çalışmaları ile devam eden Cansuyu, hayırsever vatandaşlar tarafından vekaletle bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanlarını da keserek etlerini Moussoro, Dagana, Massakory ve Ndjamena bölgelerindeki 20 binden fazla muhtaca ulaştırdı. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanırken, ümmet içinde gönül köprüleri kuruldu.

 

Açtığımız kuyular kardeşlerimizin yüzünde tebessüme dönüştü.

 

Gerçekleştirilen Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış ilişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan Mali’nin kurak bölgelerinde açtıkları 20 tane temiz su kuyusu ile bölgedeki büyük bir ihtiyacın karşılandığını söyledi. Ceylan: “Afrika’daki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Afrika’nın kavurucu sıcakları ve imkansızlıklarından dolayı insanlar temiz suya hasret çekerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bizlerde Cansuyu olarak bu ülkelerde binlerce su kuyusu açtık ve açmaya devam ediyoruz. Son olarak Batı Afrika Ülkesi Mali’de on binlerce kardeşimizin temiz su ihtiyacını karşılamak için farklı bölgelerde 20 tane su kuyusu açtık. Hayırsever bağışçılarımızın desteği ile açtığımız kuyular bölgedeki kardeşlerimizin yüzünde tebessüme dönüştü. Bugüne kadar Afrika ve Asya ülkelerinde binlerce su kuyusu açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Mazlum kardeşlerimizin temiz su sıkıntısını çözmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz.” dedi.

 

Bölgedeki çalışmalarını adak, akika ve şükür kurbanları kesip etlerini dağıtarak sürdürdüklerini ekleyen Ceylan, “20 binden fazla muhtaç kardeşimiz için hayırsever bağışçılarımızın bizlere emanet edip vekaletini verdikleri kurbanları keserek etlerini dağıttık ve mazlumların sofralarına misafir olduk.” dedi.

08-06-2021