Cansuyu Milli İrade Nöbetinde

Dünya’nın her yerinde ki mazlum, mağdur ve muhacirlere yardım elini uzatan, onlarla birlikte olan Cansuyu Derneği, Tıpkı Mısır’da Sisi’nin yaptığı darbeyi Rabiatül Adeviye Meydanı’

 

RABİATÜL ADEVİYE MEYDANI'NDAN KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI’NA

 

15 Temmuz Cuma akşamı ülkemizde hain bir kalkışma yaşandı. Tanklardan, jetlerden milletin üzerine ölüm yağdırıldı. Hainler bu yaptıkları ile milli iradeyi ele geçirip kendi zalim saltanatlarını kurmak istediler. Ama planları tutmadı. Darbecilere tokatlarını atıp onları bertaraf eden ve kahramanca bir direnişle darbecileri geri püskürten milletimiz 15 Temmuz’da çıktığı meydanları boş bırakmayıp nöbetlerine devam ediyor.

 

CANSUYU, HER GÜN 5 BİN KUMANYA DAĞITIYOR

 

Mazlumlara, mağdurlara ve muhacirlere her daim yardım elini uzatan ve gönül köprüleri kuran Cansuyu Derneği de 15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan milletimizi 15 Temmuz Kızılay ve Demokrasi Meydanı’nda ki nöbette yalnız bırakmadı. Nöbetin başlangıcından beri meydanda olan Cansuyu, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine her gün 5 bin kumanya, su ve içecek dağıtımı yapıyor. Vatandaşlar ve güvenlik görevlileri ise bu dağıtımdan memnun olduklarını Cansuyu Derneği’nin yanlarında olduğunu bilmekten mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

DÜN RABİATÜL ADEVİYE MEYDANI’NDA, BUGÜN KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI’NDA

 

Mısır’da 3 Temmuz 2013'te seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı General Sisi tarafından darbe yapılmıştı. Bunun üzerine darbeyi protesto etmek ve iradelerine sahip çıkmak için Rabiatül Adeviye Meydanı’nı dolduran yüz binlerce Mısırlıya Cansuyu Derneği tarafından her gün 6 kişiye iftar yemeği verilmişti. Bugün de 15 Temmuz Kızılay ve Demokrasi Meydanı’nı dolduran kalabalıkların yanında olan Cansuyu, darbelerden, cuntalardan yana olmayıp halktan yana olduklarını göstermiş oldu. 

 

“CANSUYU HER ZAMAN HALKIN YANINDA,CUNTACILARIN KARŞISINDADIR”

 

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşların her zaman yanında duracaklarını, Cansuyu olarak ellerinden ne geliyorsa bu kahraman millete yapacaklarını dile getiren Cansuyu ekipleri, “Darbe girişimi gecesi milletimizle yan yana tanklara karşı direndik. Nasıl ki Rabiatül Adeviye Meydanı’nda darbeci Sisi’ye karşı olanların yanınhda olduk ise bugün de 15 Kızılay ve Demokrasi Meydanı’nda kahraman ve yüreği iman dolu milletimizle beraberiz. Ve hep beraber olacağız” diye konuştular.

13-08-2016