Cansuyu Muhtaç Çocuklara 1200 Çift Bot Giydirdi

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda Suriyeli çocuklara 1200 çift bot dağıtıldı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kış şartlarının hakim olduğu bugünlerde gerçek muhtaçları bulup onlara yardımcı olmaya devam ediyor.

 

 Cansuyu Derneği Samsun Temsilciliği tarafından organize edilen yardım kapsamında zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocuklara kışlık bot yardımı yapıldı. Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda 1200 çift bot dağıtıldı. Botlardan 400 çifti Reyhanlı Narlıca’daki okullara,  500 çifti Suriye idlib bölgesindeki Cansuyu Derneği’nin ilgilendiği Fatma Zehra Okuluna, 300 çifti de yine Reyhanlı’nın sınıra yakın köylerinde dağıtıldı.

 

 Cansuyu Samsun Temsilcisi Asiye Tekin, Cansuyu Hatay Temsilcisi Abdülhadi Bük ile Cansuyu Gönüllülerinin katıldığı yardım organizasyonunda konuşan Asiye Tekin: “ Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı köylerindeyiz. Burada, yaşam şartları gerçekten çok zor, insanlar toprak üzerinde çadırlar kurmuşlar orada yaşıyorlar, birçok yabancı aile bir arada yaşamak zorunda kalıyor. Dul kadın, yetim çocuk sayısı çok fazla ve insanlar yaşama tutunmaya çalışıyorlar.” dedi.

 

 Tekin; “Bizler Cansuyu olarak hayırsever kardeşlerimizin yardımları ile aldığımız botları yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin çocuklarına giydiriyoruz. Botları hem kışın hem de yazın uzun süre giyilebilecekleri şekilde aldık. Çocuklara botları giydirirken içimizi dağlayan anlar yaşadık. Ayakkabıyı verdiğimiz çocuklardan birisi botları ayağından çıkarmıştı, nedenini sorduğumuzda ‘güzel bir yere giderken giyerim eskimesin’ dedi. Böyle onlarca olay yaşadık. Çok şükür onlara ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz Allah hayırsever vatandaşlarımızdan razı olsun” dedi.

 

 

24-02-2018