CANSUYU MYANMAR'DA MAZLUMLARA ULAŞTI

“Biz Arakanlıları hiçbir zaman unutmayacağız.”

 

Nerede bir gözyaşı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendine amaç Cansuyu, yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Zulmün başladığı tarih olan 25 ağustostan sonra birçok kez Bangladeş’teki Arakan kamplarına giderek mazlum ve muhtaçların yarasını saran Cansuyu ekipleri bu kez Myanmar’ın Rohingya bölgesindeki köylere ulaştı.

 

İlk günden bu yana Arakanlı mazlumları yalnız bırakmayan Cansuyu, bölgedeki acil insanı yardımlarına devam etti. Temiz su sıkıntısının yaşandığı bölgede 30 tane yeni su kuyusu açıldı. Adak kurbanı kesilerek etleri hafızlık çalışmaları yapan öğrencilerle bölgedeki muhtaçlara dağıtıldı. Öncelik yaşlılar olmak üzere zekat ve fitreler muhtaçlara dağıtıldı.

 

Cansuyu acil insani yardım kapsamında 15 farklı bölgede 4000 paket gıda dağıttı. Her bir gıda kolisi bir ailenin aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlandı. İçerisinde; 25 kg pirinç, mercimek, soğan, patates, tuz ve yağ bulunuyor.

 

Cansuyu Derneği Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal yaptığı değerlendirmede; “Myanmar’ın Rohingya bölgesine ulaştık. Daha önce birçok kez geldiğimiz Rohingya köylerine, zulmün başladığı tarih olan 25 ağustostan sonra ulaşan ilk yardım kuruluşuyuz.” dedi.  

 

Bölgedeki yardım faaliyetlerinde de değinen Köksal; “30 tane su kuyusu açtık daha öncede bu bölgede 20 kuyu açmıştık, 50 civarı su kuyusu mazlumların temiz su ihtiyacını karşılıyor. Bu kuyuların 2 önemi var. Birincisi bölge temiz suya kavuşmuş oluyor ve salgın hastalıkların önüne geçilmiş olunuyor. İkincisi ise Anadolu’daki Müslümanların Arakanlı kardeşlerini unutmadığının bir simgesidir o su kuyuları. Zekat ve fitre paraları dağıtıp yaklaşık 4000 aileye gıda yardımında bulunduk ayrıca adak kurbanı keserek hafızlık çalışması yapan öğrencilere ve muhtaçlara dağıttık” dedi.

 

Sözlerini yardımların devam edeceğini belirterek tamamlayan Köksal: “ Biz bölgedeki tüm sıkıntıları biliyoruz. Biz Rabbimize diyeceğiz ki, Rohingya meselesine kayıtsız kalmadık. Buradaki Müslümanların yanındaydık. Yardımlarımız faaliyetlerimiz aralıksız devam edecek. Biz Arakanlıları hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi.

05-04-2018