Cansuyu Nepalde çadır kent kurdu

Deprem nedeniyle ölü sayısının 10 Bine yaklaştığı Nepal’de Türkiyeli yardım kuruluşları destan yazıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği en fazla kaybın yaşandığı Katmandu’

Deprem nedeniyle ölü sayısının 10 Bine yaklaştığı Nepal’de Türkiyeli yardım kuruluşları destan yazıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği en fazla kaybın yaşandığı Katmandu’da bir çadır kenti kurdu.  İlk etapta 600 – 1000 kişiye hitap edecek olan çadır kentin acil ihtiyaçları da Cansuyu tarafından karşılanacak.

CANSUYU ÇADIR KENTİ KURDU

Milyonlarca kişinin etkilendiği ve 2 milyona yakın insanın da yardıma muhtaç olduğu Nepal’de hemen her sokakta Türkiye’den gelen ekipler çalışmalarını sürdürüyor.  Cansuyu Derneği ekipleri de ölü sayısının 10 Bine ulaşmasından korkulan Nepal’de diğer yardım organizasyonlarının yanı sıra bir de çadır kenti kurdu.  Tıbbi gereçlerin, gıda malzemeleri ve acil barınma malzemelerinin ihtiyacının had safhada olduğu ülkede Cansuyu ekipleri bu tür talepleri karşılamaya çalışıyor.  Su, gıda ve elektrik sıkıntısı nedeniyle salgın hastalığın baş göstermesinden endişe edildiği şehirlerde zor şartlar altında çalışmalarını sürdüren Cansuyu ekiplerine Nepal halkı ve güvenlik güçleri de büyük saygı gösteriyorlar.  

ACİL GIDA İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Cansuyu’nun çadır kentinde korumaya aldığı çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Nepallilerin acil gıda ve battaniye ihtiyaçları da dernek tarafından karşılanıyor. Pirinç, yağ, buğday, puls, dahl, şeker ve bisküvi gibi erzaklardan oluşan acil gıda paketinin yanı sıra deprem mağdurlarına battaniye dağıtımı da yapılıyor. Normal zamanlarda dahi su sorunun olduğu Nepal’de özellikle Katmandu şehri çevresinde temiz su bulmanın imkansız hale gelmesi üzerine Cansuyu ekipleri halkın su ihtiyacını da karşılamaya çalışıyor. Dernek, satın aldığı suları Nepallilere dağıtıyor. Başkent Katmandu’nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung’da 25 Nisan günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilmişti.  Depremde ölenlerin sayısının 6 bini aştığı bildiriliyor.

27-05-2015