Cansuyu Nijer’e ‘bayram’ oldu

CANSUYU NİJER’E KURBAN BAĞIŞLARINI ULAŞTIRDI. ON BİNLERCE MUHTAÇ SAHİBİNİN YÜZÜ GÜLDÜ…

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hayırsever vatandaşların gönderdiği kurban bağışlarını 33 ülkede kesip, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı. Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Nijer’de, 16 bölgede kurban kesimi gerçekleştirirken, yaklaşık 50 bin muhtaç sahibine kurban eti dağıttı.  En yoksul köylere kurban bağışlarını ulaştırdıklarını belirten Cansuyu Nijer Koordinatörü Yusuf Taşdemir, “Cansuyu tüm dünyada olduğu gibi ümmete de Cansuyu olmaya devam ediyor” dedi.

 

NİJER’İN 16 BÖLGESİNDE KURBAN KESİLDİ

 

Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer‘de kurban kesip muhtaçların sıkıntısını bir nebze dahi olsa dindirmek istediklerini belirten Taşdemir, Nijer halkının yüzde 80’nin açlıkla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Hayırseverlerin kurban bağışlarını 50 bin muhtaç sahibine ulaştırdıklarını söyleyen Taşdemir, “16 bölgede kurban kesimi yaptık.  Yaklaşık 50 bin kişiye kurban eti dağıttık. Bayram günü bir nebze olsun yüzlerini güldürdük. Cansuyu tüm dünyada olduğu gibi ümmete de Cansuyu olmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

 

YÜZDE 80'i AÇLIK İÇİNDE

Nijer’de nüfusun yüzde 80’inin açlık sınırında olduğunu kaydeden Taşdemir, “Cansuyu olarak mazlum bölgelere ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sebeple Nijer’e geldik. Buradaki insanların çaresizliğini görmek çok üzücü. Buradaki vaziyeti görünce içimiz yanıyor.  Yer altı ve yer üstü kaynakları bu kadar zengin bir ülkenin nasıl bu kadar fakir bırakıldığını düşündükçe üzülmemek elde değil. Buradaki mazlum Müslümanlara daha güçlü projeler ve yatırımlarla sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

05-09-2017