CANSUYU oluyorlar

Türkiye'de 22 şehirdeki temsilcileri ile topladığı yardımları yoksullara ulaştıran Cansuyu, ülke sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına 'can suyu' oluyor. Dernek 2014'te milyo

Dünyanın neresinde muhtaç varsa CANSUYU oluyorlar.

Türkiye'de 27 şehirdeki temsilcileri ile topladığı yardımları yoksullara ulaştıran Cansuyu, ülke sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına 'can suyu' oluyor. Cansuyu 2014'te milyonlarca insana umut oldu.

Cansuyu Derneği, “Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganıyla, Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Türkiye’nin 27 şehrindeki temsilcilikleri aracılığı ile 81 ilde yardım faaliyetlerinde bulunan Cansuyu, 2014 yılında Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesiyor, Ramazan yardımlarını dağıtıyor, acil durumlarda ve felaket zamanlarında acil ihtiyaçları karşılıyor ve birçok kalıcı projeye imza atıyor. 2014 yılı özelinde ise başta Suriye, Filistin, Mısır, Pakistan, Filipinler, Nijer, Çad gibi sorunlu bölgelere yönelik olağanüstü çalışmalar yapıldı.  Cansuyu bu yıl dünyanın farklı bölgelerinde yeni su kuyuları açtı, camiler yaptı ve binlerce yetime sahip çıktı. 

 

AFRİKA TÜRKİYE'YE MİNNETTAR

Cansuyu, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde iç savaştan kaçan binlerce kişinin sığındığı Kamerun’un N’gaundere şehrindeki Borkop kampına ulaştı. Nüfusu 14 bin kişiden oluşan ve binlerce kişinin zor şartlar altında yaşadığı kampta Cansuyu ekibi tarafından gıda dağıtımı gerçekleştirildi. Kampta yaşayan toplamda 3 bin 500 aileye erzak yardımı yapıldı. Afrika’nın orta yeri sayılan Çad’da Erbakan Külliyesi yapıldı. Açılış için bölgeye giden Cansuyu ekipleri 30 bin insana temiz su sağlayacak 38 adet yeni su kuyusunun da açılışını yaptı. Bazı köylerde kadınlar her gün kilometrelerce yürüyerek temiz dahi olmayan suya ulaşırken kendi köylerinde açılan yeni su kuyuları nedeniyle Türkiye’ye minnettarlıklarını ifade ettiler.

Filipinler’i vuran ve 2 binden fazla insanın can verdiği sel felaketleri esnasında da bölgeye giden Cansuyu ekipleri binlerce kişiye gıda dağıtımı yaptı. 2014 Ramazan organizasyonu kapsamında Nijer’ de  bin 520 aileye ramazan kumanyası dağıtıldı. Yardımlar 11 noktada gerçekleştirildi ve 10 bin 640 kişiye ulaştırıldı.

 

1 MİLYON İNSANIN KURSAĞINA ET GİRDİ

Cansuyu, kurban bayramında 1 milyon yardıma muhtaç insana ulaşarak kurban eti dağıttı. 30 Bin kurban kesen Cansuyu bütün kurbanları tek tek kayda aldı ve bağışçılara dağıtmaya başladı. Doğu Afrika’nın acılar içindeki ülkesi Somali’de Etiyopya sınırındaki Borama şehrinde kesilen kurbanlar 5 bin insanın yüzünü güldürdü. Nijer’de 20 farklı noktada yapılan kesimlerde 50 bin yardıma muhtaç insan faydalandı. Kenya'da 30 bin kişiye kurban eti dağıtıldı. Pakistan’da bombalar değil kardeşlik patladı. Pakistan’a binlerce aileye kurban yardımı ulaştırdı.  Bağışçıların emanet ettiği kurbanlar tamamen kesilirken 15.000 insan kurban etlerinden faydalandı.

Cansuyu, kanlı bir iç savaş ile yok edilmek istenen Orta Afrikalı Müslümanlara Türkiye sahip çıktı. Ülkelerindeki zulümlerden kaçarak Bourgene Mülteci Kampına sığınan mazlumlara Cansuyu Derneği yardım elini uzattı. Bourgene Mülteci Kampı’ndaki 6 Bin Orta Afrikalıya acil gıda yardımını ulaştıran Cansuyu tırlardan oluşan bir yardım konvoyu düzenledi. Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun’a sığınan mültecilere de Cansuyu sahip çıktı. Çad’ın Orta Afrika sınırındaki Sarh kentinde bulunan mülteci kamplarında Ramazan ayı nedeniyle kumanya dağıtımı yapan Cansuyu Derneği, 20 bin mağdura ulaştı. Cansuyu, Tayland’da mahsur kalan Doğu Türkistanlı mültecilere yardım elini uzattı. Tayland’ın farklı noktalarındaki tüm kampları ziyaret ederek Uygur kardeşlerimiz ile görüşen Cansuyu ekibi, onların ihtiyaçlarını dinleyerek yetkililere iletti. Hayırseverlerin yardımlarını Patanili Müslümanlara ulaştıran Cansuyu ekibi, 50 köyde yaklaşık 8 bin kişiye ulaştı.

 

ÜLKEDE KARIŞ KARIŞ ÇALIŞTILAR

Derneğin Ankara Temsilciliği Suriyeli'leri yalnız bırakmadı. Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli muhacirlere yardım eden Cansuyu Derneği’nin Ankara Temsilciliği 100’ün üstünde aileye gıda yardımı, onlarca aileye ev eşyası yardımı, yüzlerce aileye battaniye ve yakıt yardımı yaptı. Ayrıca 150 çocuğa ve 100 Suriyeli aileye kışlık kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptı. Cansuyu, İstanbul genelinde yaptığı yardımları genel olarak akşam geç saatlerde ve sahurdan önce yapıyor. İstanbul’un bütün ilçelerinde yardıma muhtaç olan insanları tespit ederek gece evlere misafir olan Cansuyu ekipleri binlerce kişiye ulaştı. Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından ramazan ayında 110 ihtiyaç sahibine gıda ve giysi yardımında bulunuldu. Gaziantep'te tesbit edilen ihtiyaç sahiplerine bir aylık erzakları Cansuyu tarafından karşılandı.

Konya Temsilciliği de yoksul aileler başta olmak üzene sığınmacı Suriyeli ailelere gıda ve giyecek yardımında bulundu. Cansuyu, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan AFAD konaklama tesislerindeki sığınmacılara 6 bin 242 bayan ayakkabısı 409 çocuk ayakkabısı ve 198 erkek ayakkabısı yardımında bulunuldu.  Cansuyu ayrıca İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkarttığı 11 araçlık, 6 TIR ve 5 kamyondan oluşan acil ihtiyaç malzemesi konvoyunu Suriye’ye ulaştırdı. Derneğin Tekirdağ Temsilciliği, Tekirdağ’ın merkezindeki Rüstempaşa Camii’nin bahçesinde 500 kişilik iftar verdi. Afyonkarahisar Temsilciliği, Ramazan ayı kapsamında "bereketin yolu paylaşmaktan geçer" muhabbetiyle başlattığı gıda ve giyim desteği kapsamında yüzlerce kişiye "gıda ve giysi" desteğinde bulundu.

 

YETİM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Cansuyu Derneği’nin Gazze’de açtığı Yetim Merkezi ilk mezunlarını verdi. Derneğin, 700 kişilik dev yetim merkezinde 550 Lise ve İlköğretim, 150 de anaokulu öğrencisi bulunuyor.  -Cansuyu ayrıca Yetim Merkezi'nde 700 çocuğu sağlık taramasından geçirildi.

Türkiyeli hayırseverlerin bağışları 15 Bin Mali vatandaşının yüzünü güldürdü. 17 yeni su kuyusunun daha açılışını Ramazan öncesine yetiştiren Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Afrika’yı sulamaya devam ediyor. Afrika’nın en fakir ülkelerinden Togo’da Türkiye tarafından 20 yeni su kuyusu daha açıldı. Balıkesir Temsilciliği 2013 Panayırında düzenlediği kermesin geliri ile Afrika’da iki adet su kuyusu açarak, kuyulara Sarı Hoca Efendi’nin adını verdi.

GAZZE'DE BOMBALAR ALTINDA YARDIM

Gazze’de devam eden ağır İsrail saldırıları Türkiyeli yardım kuruluşlarını yıldırmıyor. Saldırıların en yoğun olduğu bölgelerde gıda yardımı dağıtan Cansuyu Derneği Gazze ekibi, binlerce kişiye yardım ulaştırdı. Kamboçya 2014 Ramazan yardımlarından 15 bin Kamboçyalı Müslümanın faydalandı. Pakistan- Afgan sınırında yaklaşık 3 bin aileye gıda paketi yardımında bulunuldu. Tayland da mahsur kalan Doğu Türkistanlı mültecilere yardım eli uzatıldı. Etiyopya'nın 8 bölgesinde 10 bin kişiye gıda yardımı yapıldı. Patani’nin üç temel bölgesi olan Yala, Narathiva ve Patani’de 900 aileye gıda paketi ulaştıran Cansuyu ekibi yetim ve dullara ulaşmaya ihtimam gösterdi. Patani’de 50 köyde yaklaşık sekiz bin Müslüman Ramazan yardımlarından faydalandı.

 

KONYA MERHABA ŞEHİR DERGİSİ

 

 

03-03-2015