Cansuyu Pakistan ekibi Kurban’a hazır

Kardeş ülke Pakistan’da kurban kesimi ve dağıtımı yapacak olan Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri bütün hazırlıklarını tamamladı. Kurban öncesi Karaçi’deki hastaneleri ziyaret ed

Kardeş ülke Pakistan’da kurban kesimi ve dağıtımı yapacak olan Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri bütün hazırlıklarını tamamladı. Kurban öncesi Karaçi’deki hastaneleri ziyaret eden Cansuyu ekipleri kardeş kuruluş Hizmet Derneği ile de ortak bir toplantı yaptı.

***

2012 Kurban organizasyonu kapsamında, hayırseverlerin kurban bağışlarını Pakistan'daki muhtaç insanlara götürecek olan Cansuyu ekibi Pakistan’da kurban hazırlık çalışmalarına başladı. Son yıllarda deprem ve sel felaketlerinin eksik olmadığı Pakistan topraklarına Türkiye'den bir moral desteği mahiyetinde düzenlenecek olan kurban yardımı bir vefa örneği  olarak anılıyor.

PAKİSTAN SAĞLIK ALANINDA YARDIM BEKLİYOR

Büyük bir bölümünün yoksullukla mücadele ettiği Pakistan insanının kurtuluş savaşında Anadolu halkına maddi ve manevi anlamda yardım etmesi iki ülke arasındaki dostluğun yıllar öncesine dayandığını gösteriyor. Diğer taraftan Cansuyu Derneği’nin Pakistan’da ortak çalışma yaptığı Hizmet Derneği heyeti de Cansuyu ekibine işletmiş oldukları hastanelerden birini gezdirdi. Pakistan halkına ucuz ama kaliteli sağlık hizmet verdiklerini ifade eden Hizmet Derneği yetkilileri, bu noktada sağlık cihazlarına ihtiyaçları olduklarını söylediler.

 KIŞ GELMEDEN ÖNLEM ALINMALI

Pakistan'da son yıllarda meydana gelen doğal afetlerin uluslararası kamuoyu tarafından yeterince algılanamadığını ve çadır kentlerde 200 bin kişinin barındığını anlatan Hizmet Derneği  yetkilileri kış gelmeden hayat şartlarının değiştirilmesi gerekliliğine işaret ettiler.

02-01-2013