Cansuyu Pakistan´daki Kardeşlerini Unutmadı!

Cansuyu Derneği Pakistan'da 13 bin 468 hisse kurban keserek Türkiye'deki hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırdı. Cansuyu Derneği adına Pakistan'a giden

Cansuyu Derneği Pakistan'da 13 bin 468 hisse kurban keserek Türkiye'deki hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırdı. Cansuyu Derneği adına Pakistan'a giden Cansuyu Genel Sekreteri Muhammed Polat ve 18 kişilik Cansuyu ekibi, 9 ayrı bölgede kurban bağışlarını kestirerek, et olarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Bu kurbanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Cansuyu, hayırseverlerin emanetlerini yerlerine ulaştırarak, yüz binlerce kişiye bayram sevinci yaşattı. Toplamda yurt içi ve yurt dışında 19 bin 433 hisse kurban kesen dernek, 4 kıtada gerçekleştirdiği organizasyonlarla milyonlarca kişinin yüzünü güldürdü.

Bayram sevincini dünyadaki yoksul insanlarla paylaşan Cansuyu, bu kurbanda da asrın felaketini yaşayan Pakistanlı Müslüman kardeşlerini de unutmadı. Cansuyu, Pakistan'da 13 bin 468 hisse kurban keserek Türkiye'deki hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırdı.

Cansuyu Derneği adına Pakistan'a giden Cansuyu Genel Sekreteri Muhammed Polat ve 18 kişilik Cansuyu ekibi, 9 ayrı bölgede kurban bağışlarını kestirerek, et olarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

'Emanetleri ulaştırmanın huzuru içindeyiz'

Cansuyu 2010 Kurban Organizasyonu hakkında bilgi veren Cansuyu Genel Sekreteri Muhammed Polat, Pakistan'da selden en çok etkilenen ve fakir ve muhtaçların en çok olduğu Rawalpindi, Sind-Karaçi, Pencap-Lahor, Multan, Beluçistan- Quetta,Gilgit, Keşmir, Peşaver veMiavalleyolmak üzere 9 ayrı bölgesinde kesim yaptıklarını belirtti. Emanetleri yerlerine ulaştırmanın huzuru içinde olduklarını söyleyen Polat, toplamda 13.468 hisse kurban kesildiğini ifade etti. Kesilen etlerin sel felaketinde evlerini kaybeden ve çadır köylere sığınan afetzede ailelere ulaştırıldığını dile getiren Polat, toplamda 600 bin insana ulaşıldığını kaydetti.

Pakistanlıların gelen bağışları gözyaşları içinde kabul ettiğini ve Türkiye'deki kardeşlerinin kendilerinin unutmaması dolayısıyla çok mutlu olduklarını açıklayan Polat, "Pakistanlı kardeşlerimiz Türkiye'deki hayırseverlerin kendilerini hiçbir zaman unutmadığını ve en çok yardımın Türkiye'den geldiğini söylüyorlar. Türkiye'deki hayırseverlere teşekkür ediyorlar. Bu bağışlar asrın felaketini yaşayan Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun saracaktır. Hayırseverlerimizin bağışları ile Pakistan'da bayram sevinci yaşandı" diye konuştu.

Açıklamasında Pakistan'daki son durum hakkında da bilgi veren Polat, sel felaketinin etkilerinin devam ettiğini, özellikle temiz su ve gıda temininde sıkıntı yaşandığını açıkladı. Cansuyu olarak Pakistan'a yardımların süreceğinin altını çizen Polat, Pakistan yardım kampanyasının devam ettiğini hatırlatarak, hayırseverleri yardıma çağırdı.

02-01-2013