Cansuyu Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Cansuyu, ramazan ayı boyunca muhtaçlara ve mazlumlara yardımları ulaştıracak

CANSUYU, RAMAZAN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

 

Cansuyu Derneği, hayırsever vatandaşların yardımları ile bu Ramazan ayında da gerçek muhtaçlara ve mazlum coğrafyalara yardımları ulaştıracak. Türkiye’de ve dünyanın kriz bölgeleri başta olmak üzereİslam coğrafyasında mağdur olanlara, muhtaçlara, mültecilere, yetimlere, zulüm altında yaşama tutunmaya çalışanlara umut ışığı olacak.

 

Bu yıl özellikle İslam coğrafyası yetimlerinin yüzünü güldürmek ve onlara bir küçük tebessüm olmak için Cansuyu ekipleri birçok bölgede yetimler ile bir araya gelecek.

 

 

DÜNYA’DA ve TÜRKİYE’DE CANSUYU

 

2017 Ramazan organizasyonu kapsamında konuşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, şunları söyledi: “ Ramazanlarda bizim insanımızın hassasiyeti daha da artıyor, hayır ve hasenatı çoğaltıyor. Fitre ve zekâtlarını Cansuyu aracılığıyla muhtaç ve mazlum insanlara ulaştırıyorlar” dedi. Bu yardımları Türkiye’de ve dünyanın muhtaç bölgelerinde dağıtacaklarını dile getiren Köylü; dünya genelinde yardım yapacakları ülkeleri; Suriye, Nijer, Bangladeş, Myanmar içindeki Arakan Kampları, Sierra Leone, Somali, Irak, Etiyopya, Kenya, Çad, Kamerun, Lübnan’daki Filistin ve Suriye Kampları olarak belirlediklerini söyledi.

Ramazan 2017 programları çerçevesinde, yurtdışında 20 bin aileye, Türkiye’de yaşayan muhtaç insanlar ve mültecilerden 50 bin aileye gıda paketi ve iftar sofraları yardımında bulunacaklarını belirten Köylü; “Suriye savaşından önce yardımlarımızın yarısını Türkiye içinde, diğer yarısını yurtdışında dağıtıyorduk. Ancak, ülkemize çok sayıda mülteci geldiği için yurtdışı yardım oranını azalttık.”dedi. Köylü; Cansuyu Derneği olarak “sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganını inanarak ciddi bir şekilde uygulamaya çalıştıklarını ifade etti. 

 

 

RAMAZAN’DA SU KUYULARI AÇILACAK

 

Cansuyu Derneği, kuraklık yaşanan bölgelerde temiz su ihtiyacını karşılamak için su kuyuları açmaya devam edecek. Daha önce Asya ve Afrika ülkelerinde 1700 ü aşkın su kuyusu açan Cansuyu, ramazan ayında da yeni su kuyuları açacak. Yardıma muhtaçbölgeleri yurtdışına göndereceği gönüllülerve çalışanları ile tespit eden Cansuyu,bu bölgelerde ortak çalışma yürüttüğüpartner kuruluşlar ile Ramazan boyuncayapılacak faaliyetlerin plan ve programlarınıtamamlayacak.

 

“Kazancımız, Allah için verdiğimizdir.” Sloganıyla ramazan ayında hayırseverler ve muhtaçlar arasında hayır köprüsü olma vazifesini sürdüren Cansuyu, Kumanya bedelini 80 tl, iftar bedelini de 10 tl olarak b

27-05-2017